Επεσαν οι υπογραφές για την πώληση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία - iefimerida.gr

Επεσαν οι υπογραφές για την πώληση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Φωτογραφία: Wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κολοσσός αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport σε επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για υπογραφή συμβολαίου με την Τουρκία για τους S - 400.

Σύμφωνα με το RT, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Aleksey Mikheev είπε στους δημοσιογράφους ότι η σύμβαση υπεγράφη χωρίς ωστόσο να τεθεί ακόμα σε ισχύ.

Τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν, με δηλώσεις του, είχε εκφράσει την απορία γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν επειδή η Τουρκία θέλει να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

«Γιατί ανησυχούν; Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να προασπίσει τη δική της ασφάλεια. Όσον αφορά τη χρήση άλλων οπλικών συστημάτων δεν εκδηλώνουν καμία ανησυχία, αλλά στην περίπτωση των συστημάτων S-400 δείχνουν», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει λόγος εκνευρισμού» και επιβεβαιώνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Τουρκία S-400
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ