Στο δικαστήριο με τις πιτζάμες ένας από τους τζιχαντιστές της Βαρκελώνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο δικαστήριο με τις πιτζάμες ένας από τους τζιχαντιστές της Βαρκελώνης [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μώλωπες στο πρόσωπο και φορώντας τις πιτζάμες του οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ένας εκ των τεσσάρων αντρών που κατηγορούνται ότι αιματοκύλησαν την Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μοχάμεντ Χουλί Τσεμλάλ – ο άνθρωπος που ανασύρθηκε τραυματισμένος από το «εργοστάσιο βομβών»- έφτασε στο δικαστήριο φορώντας γαλάζιες νοσοκομειακές πιτζάμες και σαγιονάρες. Στον κρόταφό του φέρει και ένα τραύμα.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης οδηγήθηκαν σήμερα και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι ως τζιχαντιστές, οι οποίοι θα απολογηθούν.

Στο δικαστήριο με τις πιτζάμες ένας από τους τζιχαντιστές της Βαρκελώνης [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο Μοχάμεντ Αλλαά, ο Σαχάλ ελ Καρίμπ και ο Ντρις Ουκαμπίρ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και 130 τραυματίες.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι τα τελευταία εν ζωή μέλη του πυρήνα των 12 ατόμων, που οι αρχές πιστεύουν ότι σχεδίασαν το χτύπημα. Τα υπόλοιπα οκτώ μέλη σκοτώθηκαν πριν από την επίθεση ή από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδιώξεων.

Στο δικαστήριο με τις πιτζάμες ένας από τους τζιχαντιστές της Βαρκελώνης [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Οι συλληφθέντες εμφανίζονται στο δικαστήριο την ώρα που η εφημερίδα La Vanguardia μεταδίδει ότι η αστυνομία του Μαρόκο έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη ατόμου που φέρεται να σχετίζεται με την επίθεση ενώ παράλληλα άλλοι έχει προσαγάγει άλλους τρία «ύποπτα» άτομα.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι γονείς ενός εκ των συλληφθέντων, καθώς και ο Νουρίν Ουμπακίρ – ο ξάδελφος των αδελφών Ντρις και Μούσα. Ο Ντρις Ουμπακίρ συνελήφθη ζωντανός αλλά ο αδελφός του Μούσα έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Πηγές: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ