Δύτες βρήκαν νεκρούς ναύτες στο αμερικανικό αντιτορπιλικό που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο - iefimerida.gr

Δύτες βρήκαν νεκρούς ναύτες στο αμερικανικό αντιτορπιλικό που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκροί βρέθηκαν αγνοούμενοι ναύτες από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S McCain που συγκρούστηκε χθες με το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο “Alnic MC” με σημαία Λιβερίας ανοικτά της Σιγκαπούρης.

Τις σορούς εντόπισαν δύτες σε σημείο του σκάφους, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι από τους συνολικά δέκα αγνοούμενους βρέθηκαν.

Δύτες βρήκαν νεκρούς ναύτες στο αμερικανικό αντιτορπιλικό που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο  | iefimerida.gr 0

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη σύγκρουση. Στην αριστερή μπροστινή του πλευρά το αντιτορπιλικό έχει υποστεί ένα ρήγμα περίπου τριών μέτρων. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν στο USS John S McCain, ενώ στο δεξαμενόπλοιο κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η έρευνα για τους αγνοούμενους επικεντρώθηκε κυρίως στην περιοχή όπου συγκρούστηκαν τα δύο πλοία, περίπου οκτώ χιλιόμετρα από την ακτή, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Δύτες βρήκαν νεκρούς ναύτες στο αμερικανικό αντιτορπιλικό που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο  | iefimerida.gr 1

Για τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού, που ενισχύθηκε πρόσφατα λόγω της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, ήταν η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται σκάφος του στον Ειρηνικό Ωκεανό σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Στα μέσα Ιουνίου επτά ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση του "USS Fitzgerald" με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας και την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τρεις ανώτερους αξιωματικούς του αντιτορπιλικού.

Μετά το νέο περιστατικό το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά μια διερεύνηση όλου του στόλου και ότι παγώνει προσωρινά επιχειρήσεις του ώστε να εστιαστεί στην ασφάλεια. Ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ. «Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες», είπε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ