Ο Τραμπ θα επισκεφθεί σήμερα τμήμα του τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό - iefimerida.gr

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί σήμερα τμήμα του τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα επισκεφθεί τμήμα ενός συνοριακού τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού καθώς προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να κτίσει, είπαν στελέχη της κυβέρνησής του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δυσκολευθεί να πείσει το Κογκρέσο και τη Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία να εγκρίνουν χρηματοδότηση για ένα έργο, το οποίο πολλοί θεωρούν περιττό.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί ένα συνοριακό φυλάκιο στην Γιούμα της Αριζόνα, περιοχή, η οποία θεωρείται παράδειγμα επιτυχημένης πρακτικής για τη Συνοριακή Περίπολο των ΗΠΑ γιατί έχουν μειωθεί οι παράνομες είσοδοι μετά την εγκατάσταση του φυλακίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα ενημερωθεί σχετικά με το έργο της Συνοριακής Περιπόλου στην περιοχή και την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για τη μετανάστευση καθώς και τις προοπτικές για την εκπλήρωση της επιθυμίας του προέδρου να εισαχθούν μεγάλοι περιορισμοί στην παράνομη μετανάστευση, είπαν τα στελέχη.

Το προτεινόμενο τείχος, το οποίο αποσκοπεί στο να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ήταν μία από τις σημαντικότερες προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ το 2016. Ο όρκος του ότι το Μεξικό θα αναγκαστεί να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους, το οποίο έχει βρει το Μεξικό αντίθετο, έχει δημιουργήσει ένταση στη σχέση των δύο γειτονικών χωρών.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει έκτοτε ότι θα βρει έναν τρόπο, ώστε το Μεξικό να καταβάλει στις ΗΠΑ το κόστος κατασκευής του τείχους, αφού όμως πρώτα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του το Κογκρέσο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ