Αυτό θα πει διακοπές χλιδής: Ο Σαουδάραβας βασιλιάς χάλασε 100 εκατ. ευρώ στο Μαρόκο - iefimerida.gr

Αυτό θα πει διακοπές χλιδής: Ο Σαουδάραβας βασιλιάς χάλασε 100 εκατ. ευρώ στο Μαρόκο

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ του Μαρόκου με τον πρίγκιπα Μουλάι Χασάν  με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στο θερινό ανάκτορο του τελευταίου στην Ταγγέρη (Φωτογραφία AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά 100 εκατομμύρια δολάρια φέρεται να ξόδεψε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας στις καλοκαιρινές διακοπές του στο Μαρόκο!

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σααντεντίν Οθμανί υποδέχθηκε τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Ταγγέρης τον βασιλιά Σαλμάν, ενώ αναχωρούσε για το θερινό του ανάκτορο συνολικού εμβαδού 300 στρεμμάτων!

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς έφθασε συνοδεία χιλίων ατόμων στο Μαρόκο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ενώ είχαν γίνει ήδη κρατήσεις στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της πόλης για τους υπουργούς, συμβούλους και συγγενείς του.

Τον περασμένο χρόνο είχαν γίνει εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης στο θερινό ανάκτορο με την οικοδόμηση νέων κτιρίων, την κατασκευή ενός ελικοδρομίου καθώς και μιας τεράστιας τέντας για τη διασκέδαση των φιλοξενουμένων, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης παραθέτοντας και δορυφορικές φωτογραφίες.

Φέτος η άφιξη του Σαλμάν στο Μαρόκο χαιρετίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως μια καλοδεχούμενη ώθηση στην τοπική οικονομία, που θα συνεισφέρει συνολικά το 1,5% των εισόδων της χώρας από τον τουρισμό.

Αυτό θα πει διακοπές χλιδής: Ο Σαουδάραβας βασιλιάς χάλασε 100 εκατ. ευρώ στο Μαρόκο  | iefimerida.gr 0

H Ταγγέρη βρίσκεται στο εγγύτερο σημείο της Αφρικής με την Ευρώπη (φωτογραφία: Wikipedia)

Το περασμένο καλοκαίρι είχαν επιστρατευτεί 100 μαύρες πολυτελείς Mercedes και Range Rover για να συνοδεύουν το βασιλιά και τον περίγυρό του στις εξορμήσεις στη βορειοαφρικανική χώρα.

Αυτό θα πει διακοπές χλιδής: Ο Σαουδάραβας βασιλιάς χάλασε 100 εκατ. ευρώ στο Μαρόκο  | iefimerida.gr 1

Τα αρχαία τείχη της Ταγγέρης (φωτογραφία: Wikipedia)

Το πολυτελέστατο οικοδομικό σύμπλεγμα κοντά στο ακρωτήρι Σπαρτέλ πάνω από τις παραλίες της Τζμπιλία περιλαμβάνει ιατρικές εγκαταστάσεις και πολυτελή εστιατόρια.

Ο βασιλιάς Σαλμάν έχει αγοράσει πολυτελείς κατοικίες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, από διαμερίσματα στο Παρίσι, ένα σατώ στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας κι ένα παλάτι στη Μαρμπέλα της νότιας Ισπανίας.

Αλλά το πιο αγαπημένο του «καταφύγιο» λέγεται ότι είναι εκείνο στην Ταγγέρη, με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ