Ακούστε την καμπάνα του Big Ben που χτύπησε σήμερα για τελευταία φόρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ακούστε την καμπάνα του Big Ben που χτύπησε σήμερα για τελευταία φόρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το μεσημέρι στις 12 το Big Ben σήμανε για τελευταία φορά, μετά από 158 χρόνια. Θα ακολουθήσει μια παύση τεσσάρων ετών για εργασίες.

Η καμπάνα του Big Ben, του βικτοριανού πύργου των 96 μέτρων, χτύπησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι για τελευταία φορά με τους τουρίστες και τους Λονδρέζους να συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες για να ακούσουν για τελευταία φορά το χτύπημα.

Το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου σίγησε ψστο πλαίσιο των εργασιών που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ) και αφορούν τον πύργο και το ρολόι. Ωστόσο το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.

Φαίνεται πάντως ότι η αρμόδια επιτροπή για τις εργασίες στο μνημείο δεν αντιλήφθηκε ακριβώς το πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες όταν έδινε τη έγκρισή της. Ηδη έχουν προκληθεί οξύτατες αντιδράσεις για τη μεγάλη διάρκεια των εργασιών με την εν λόγω επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων να αναγκάζεται να επανεξετάσει το θέμα της διάρκειας της περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας θα σιγήσουν οι καμπάνες, μόλις ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος τον Σεπτέμβριο.

Ο ήχος του Μπιγκ Μπεν «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ζωής και θα διασφαλίσουμε ότι θα ανακτήσει τον ρόλο του ως φύλακας του χρόνου του έθνους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Big Ben πύργος καμπάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ