Σωρεία ασφαλιστικών και φορολογικών παραβάσεων σε Αττική και Θάσο - iefimerida.gr

Σωρεία ασφαλιστικών και φορολογικών παραβάσεων σε Αττική και Θάσο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντός ενός διημέρου διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα κατά το διάστημα από 18 έως 20 Αυγούστου κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχους σε είκοσι επιχειρήσεις και καταστήματα σε Θάσο και διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμο, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα) και διαπιστώθηκαν:

Στη Θάσο:

  • σε αναψυκτήριο-σνακ-μπαρ, η μη έκδοση έντεκα  αποδείξεων και παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση πέντε αποδείξεων καθώς και έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ-πιτσαρία, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

Στην Αττική:

  • σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, η μη έκδοση 15 αποδείξεων συνολικής αξίας 470 ευρώ περίπου,
  • σε καφέ-κλαμπ, η μη έκδοση πέντε αποδείξεων συνολικής αξίας 41 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • σε καφέ - μπαρ, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για δύο άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
  • σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για τρία  άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καντίνα, η μη έκδοση τριών αποδείξεων συνολικής αξίας 15 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να εργάζονται τρία άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να εργάζεται άτομο πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
  • σε καφέ – εστιατόριο – μπαρ δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για τρία άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ μπαρ, να εργάζονται δύο άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ