Μαυραγάνης για ΟΑΣΘ: Κάποιοι θωρακίζονται πίσω από μια προσωρινή διαταγή του ΣτΕ - iefimerida.gr

Μαυραγάνης για ΟΑΣΘ: Κάποιοι θωρακίζονται πίσω από μια προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ζήτημα του ΟΑΣΘ μίλησε ο υφυπουργός υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνη, τονίζοντας πως όποιος επιχειρεί να υπερασπιστεί την παλαιά κατάσταση εκτίθεται.

«Ο οποιοσδήποτε πολιτικός φορέας προσπαθεί να υπερασπιστεί την παλαιά κατάσταση εκτίθεται», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Η παλαιά κατάσταση έχει εκτεθεί στα μάτια του καταναλωτικού κοινού, στα μάτια των συνανθρώπων μας, των Θεσσαλονικέων, και με την επί πολλές δεκαετίες ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων έχει πλέον παγιωθεί η άποψη ότι ήταν μονόδρομος ουσιαστικά η λήψη αυτής της πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνησης και του Κράτους του ίδιου για να μπορέσουν επιτέλους οι συγκοινωνίες να επιτελέσουν τον ρόλο της κρατικής πρόνοιας και κρατικής παροχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη στο θέμα του ΟΑΣΘ σε σχέση με το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), είπε πως πρόκειται για «μια προσωρινή διάταξη που απαγορεύει μόνο το να διενεργήσεις τον διαγωνισμό για να ορίσεις τη διεθνούς εμβέλειας λογιστική εταιρεία που θα κάνει την αποτίμηση της αξίας του ΟΑΣΘ», επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα «προσωρινό μέτρο μέχρι το σημείο εκείνο που θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής, δηλαδή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου».

Ο κ. Μαυραγάνης είπε ακόμη πως «είναι εν εξελίξει αρκετές δικαστικές διαμάχες, που θα δώσουν και θα αποκαλύψουν πολλά στοιχεία» και πρόσθεσε: "Είναι προφανές ότι όταν κάποιοι έχουν το θάρρος -και θα είμαι ευγενής και δεν θα πω το θράσος- να αντισταθούν σε αυτή την κρατική, κυβερνητική πρωτοβουλία υπέρ των πολιτών και να πούνε ότι τα έκαναν όλα καλά, πρέπει να αποδείξουν τι ακριβώς έκαναν καλά, όταν έπαιρναν τα ίδια χρήματα με τα χρήματα που έπαιρνε ο ΟΣΥ για το 1/5 του έργου που επιτελούσαν".

Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα πρέπει "να μας πούνε πού τα πήγαιναν αυτά τα χρήματα και ήταν πάλι ζημιογόνοι, να μας πούνε επίσης για ποιο λόγο έκαναν το μισό συγκοινωνιακό έργο από αυτό που είχαν δεσμευτεί και για ποιο λόγο δεν έδιναν στοιχεία στον εποπτεύοντα συγκοινωνιακό φορέα" και "γιατί ο ΣΑΣΘ δεν μπορούσε να πάρει στοιχεία από το ηλεκτρονικό αρχείο του ΟΑΣΘ και τού έδιναν μόνο σε φλασάκι στοιχεία και μάλιστα ετεροχρονισμένα".

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι "αναπάντητα και κάποιοι θωρακίζονται πίσω από μια προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που ούτε καν την έχουν διαβάσει ούτε καταλαβαίνουν το νόημά της".

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε ακόμη για οφειλές πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς το Κράτος από πάγια στοιχεία που δεν μεταβίβασε, ενώ σε ερώτηση εάν θα υπάρξει νομική συνέχεια στην υπόθεση σε περίπτωση που αποδειχθεί κακοδιαχείριση και σπατάλες, απάντησε:

"Εμείς έχουμε κοινοποιήσει όλα τα στοιχεία προς τις αρμόδιες αρχές και αυτές θα αποφασίσουν εάν αυτά συνιστούν και ποινικά αξιόλογες πράξεις".

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πυρκαγιών και την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι οι πυρκαγιές είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο θέμα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας και δεν μπορεί να είναι κομματικής αντιπαράθεσης "όταν μάλιστα προκύπτει εμφανώς από τις αναφορές των ίδιων των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αρχών ότι όχι μόνο έγινε κινητοποίηση, αλλά έγινε μια πρωτοφανής κινητοποίηση παντού και γρήγορα και γι αυτόν τον λόγο δεν είχαμε τις καταστροφές που ζήσαμε όλοι μας το 2007, το 2008 και το 2009".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Μαυραγάνης ΟΑΣΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ