Η Total εξαγοράζει την Maersk Oil για 7,45 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Η Total εξαγοράζει την Maersk Oil για 7,45 δισ. δολάρια

Φωτογραφία: AP/Polfoto
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γαλλικός κολοσσός στην ενέργεια, Total, πρόκειται να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου της δανέζικης ναυτιλιακής Maersk για 7,45 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Η Maersk θα λάβει 97,5 εκατ. μετοχές της Total με αξία 4,95 δισ. δολαρίων, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 3,76% της Total, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η γαλλική εταιρία θα φορτωθεί κι ένα βραχυπρόθεσμο χρέος 2,5 δισ., μέσω της λογιστικής μεθόδου που είναι γνωστή ως debt push down, στο πλαίσιο της οποίας το χρέος μιας μητρικής εταιρίας μετατοπίζεται στους λογαριασμούς μιας θυγατρικής -πρακτική που συνήθως χρησιμοποιείται όταν μια εταιρία εξαγοράζει μια άλλη. Το χρέος θα μεταφερθεί από τον όμιλο Maersk στην Maersk Oil.

Οι συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας παρουσιάζουν μια έντονη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες, καθώς η ύφεση φαίνεται να μένει πίσω. Στις υπεράκτιες γεωτρήσεις, η εξαγορά του Songa Offshore ύψους 3,4 δισ. δολαρίων από την Transocean Ltd. ερμηνεύτηκε ως σήμα ότι η αγορά βγαίνει από την ύφεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Total Maersk
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ