Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως - iefimerida.gr

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Ροδινά Ζαχάρως στην Ηλεία ενώ οι αρχές ζήτησαν και την εκκένωση οικισμού.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου ανέφεραν ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τοn ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, η φωτιά είχε προσεγγίσει και απειλούσε τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονταν πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κινούνταν με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να ανακόψουν εκεί την πορεία της.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά έχει περάσει ωστόσο η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα, καθώς το μέτωπο άλλαξε πορεία.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροδινά Ηλείας ενισχύθηκαν & επιχειρούν συνολικά 34 πυροσβέστες17 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 5 Α/Φ PZL, 3 CL & 1 Ε/Π

Η φωτιά καίει έκταση με πουρνάρια σε πλαγιά κοντά στο χωριό.

Νωρίτερα, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το προσωπικο είναι καλά στην υγεία του και γίνεται προσπάθεια από αέρος για την κατάσβεση τοπικά στο σημείο. Λίγη ώρα μετά απεγκλωβίστηκε το όχημα.

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως | iefimerida.gr 0
Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως | iefimerida.gr 1
Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως | iefimerida.gr 2
Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως | iefimerida.gr 3

Πηγή: IliaLive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Ζαχάρω Ηλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ