Σαρκοζί: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει

Σαρκοζί:δεν μπορούμε νε αφήσουμε μιά χώρα 9 εκατομμυρίων να πτωχεύσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινό μέτωπο για να σωθεί η Ελλάδα έχουν σχηματίσει Γαλλία και Γερμανία. Αυτό υποστήριξαν σε κοινή τηλεοπτική τους συνέντευξη οι ηγέτες των δύο χωρών προσθέτοντας χαρακτηριστικά «το να αφήσουμε μια χώρα εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων να πτωχεύσει δεν αποτελεί επιλογή».Ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέχεια της συνέντευξης του δήλωσε: «Όμως και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δική της δουλειά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει κοινοτική οικονομική ενίσχυση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι το δεύτερο δάνειο θα δοθεί στην Ελλάδα εφόσον η κυβέρνηση δεσμευθεί για τα συνακόλουθα μέτρα με τους διεθνείς δανειστές της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε μια ορθολογική λύση που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα δεύτερο πρόγραμμα. Αυτό όμως θα συμβεί μόνο όταν διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας» .

«Χρειαζόμαστε τη συνεργασία των ιδιωτών πιστωτών» επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος διαπιστώνοντας «πρόοδο των διαπραγματεύσεων για μια μεγάλη συμφωνία». Η ίδια σημείωσε ότι και η ελληνική πλευρά θα πρέπει «να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» προς τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ. «Αμφότερες οι πλευρές οφείλουν να πράξουν αυτό που τους αναλογεί» είπε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ