Μήνυμα Μέρκελ στις προκλήσεις Ερντογάν: Να μην ανακατεύεται στις γερμανικές εκλογές - iefimerida.gr

Μήνυμα Μέρκελ στις προκλήσεις Ερντογάν: Να μην ανακατεύεται στις γερμανικές εκλογές

Απάντηση Μέρκελ στις προκλήσεις Ερντογάν/ Φωτογραφία: Axel Schmidt/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο να μείνει εκτός της προεκλογικής εκστρατείας των γερμανικών εκλογών έστειλε μέσω του εκπροσώπου της, η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι CDU, SPD και οι Πράσινοι είναι εχθροί της χώρας του.

«Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας.» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ενώ μετέφερε δήλωση της ίδιας που ανέφερε «Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ψηφίζει ελεύθερα».

Ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε δε ότι αναφερόταν στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

Zur jüngsten Äußerung von Präs. Erdoğan: Wir erwarten von ausländ. Regierungen, sich nicht in unsere inneren Angelegenheiten einzumischen.

Kanzlerin #Merkel zu Äußerung von Präs. Erdoğan: Jeder Staatsbürger hat ein freies Wahlrecht - "wir verbitten uns jede Art von Einmischung".

Νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε την "ανάμιξη του Ερντογάν" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD.

«Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία», πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε, παραχωρώντας συνέντευξη σε τοπικές εφημερίδες.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μου στη Γερμανία: οι Χριστιανοδημοκράτες, το SDP (σ.σ.: το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), το κόμμα των Πρασίνων είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας. Υποστηρίξτε εκείνα τα πολιτικά κόμματα που δεν είναι εχθροί της Τουρκίας».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ