Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ζωή Λάσκαρη - iefimerida.gr

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ζωή Λάσκαρη

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οικία της στο Πόρτο Ράφτη.

Η αιφνίδια απώλειά της έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο, τους οποίους και υπηρέτησε, αλλά και στην ελληνική κοινή γνώμη όπου δεκάδες είναι εκείνοι που έσπευσαν να πουν δυο λόγια τιμώντας τη μνήμη της.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μέσω μηνυμάτων και ανακοινώσεων αποχαιρετά τη Ζωή Λάσκαρη:

Αλέξης Τσίπρας: Αποχαιρετούμε μια μεγάλη Ελληνίδα

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους», σημείωσε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό. (1/2)

Που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους. (2/2)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια

«Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!» το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!

Δημήτρης Κουτσούμπας: Πρόσφατα με τίμησε με τη φιλία της

«Για την ξαφνική απώλεια της μεγάλης μας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, η οποία πρόσφατα είχα την τύχη να με τιμήσει με τη φιλία της, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» τονίζει σε δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σταύρος Θεοδωράκης: Ζωή μας αιφνιδίασες

«Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες

Νίκος Βούτσης: Υπήρξε σύμβολο ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο

«Η εκλιπούσα υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο», σημειώνει ο Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στο σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είχε ανέβει πολύ νωρίς στον Ολυμπο

«Είχε ανέβει πολύ νωρίς στον Όλυμπο η Ζωή Λάσκαρη. Η σκηνή πάνω στην οποία έπαιζε ήταν πολύ πιο απαιτητική από τη θεατρική σκηνή και το κινηματογραφικό πλατό. Ήταν η σκηνή της ίδιας της της ζωής. Ήξερε ότι η γοητεία ξεπερνά την ομορφιά. Ότι η ωριμότητα αφομοιώνει την τραγωδία, αλλά προσκρούει στη μοναξιά. Ήξερε ακόμη ότι το ιδιωτικό πρέπει να αφήνει χώρο στο δημόσιο. Γιαυτό ήταν δημόσιο πρόσωπο, με συγκροτημένη και αυστηρή άποψη. Την αποχαιρετώ ως αγαπημένη φίλη έχοντας στη σκέψη μου αυτά που είπε στην τελευταία κοινή δημόσια συζήτησή μας.

Θερμά συλλυπητήρια στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της, όλη την οικογένεια της».

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Αποχαιρετώ τη φίλη μου, υπηρέτησε κοντά μου με όραμα

«Αποχαιρετούμε με θλίψη, αναγνώριση και αγάπη την Ζωή Λάσκαρη, την ταλαντούχο λαμπρή ηθοποιό, την ευαίσθητη για την ελληνική κοινωνία πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο της πόλεως των Αθηνών που υπηρέτησε κοντά μου με όραμα και πάθος.

Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη.

Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή ως μια μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής μας στην οθόνη, στο θέατρο και στην αθηναϊκή πολιτική ζωή.

Η αγαπημένη μας Ζωίτσα θα μας λείψει.

Πάνω από όλους όμως θα λείπει στον Αλέξανδρο και τα παιδιά τους στην οικογένεια της, στην οποία συμπαραστέκομαι αυτές τις δύσκολες ώρες», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Μοναδική προσωπικότητα

«Η είδηση για τον ξαφνικό χαμό της Ζωής Λάσκαρη με γεμίζει μεγάλη θλίψη.

Η Ζωή ήταν μια από τις πιο λαμπερές παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου.

Μια σπουδαία ηθοποιός γεμάτη φως, ενέργεια και δυναμισμό.

Μια μοναδική προσωπικότητα με συγκροτημένες απόψεις, ξεχωριστές ευαισθησίες και ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Η Ζωή θα μας λείψει πολύ.

Οι κινηματογραφικές της ταινίες όμως, θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές και να προσφέρουν το χαμόγελο και την ομορφιά της.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Αδωνις Γεωργιάδης: Αγαπημένη Ζωή, καλό ταξίδι!

«Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά της! Αγαπημένη Ζωή καλό ταξίδι».

Καμίνης Γιώργος: Υπηρέτησε με συνέπεια την τέχνη της

«Η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη σφράγισε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Υπηρέτησε με συνέπεια την τέχνη της και αγάπησε την Αθήνα, διατελώντας μάλιστα και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Γιάννης Μπουτάρης: Ηξερε με στοχαστικότητα να αντικρίζει τη ζωή

«Η Ζωή ήταν ένα λαμπρό και γοητευτικό πλάσμα. Όμορφη και ταλαντούχα της νεορεαλιστικής κινηματογραφικής πραγματικότητας της χώρας, ώριμης και γοητευτικής πάντα και μετά. Ήξερε με στοχαστικότητα να αντικρίζει τη ζωή σε κάθε στιγμή. Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία φίλη μιας ολόκληρης ζωής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», σημειώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή Λάσκαρη ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ