ΗΠΑ: Τέλος (και) ο Στιβ Μπάνον από τον Λευκό Οίκο - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Τέλος (και) ο Στιβ Μπάνον από τον Λευκό Οίκο

Τέλος από τον Λευκό Οίκο ο Στίβ Μπάνον/ Φωτογραφία: Andrew Harnik/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εκτυλίσσεται το ζήτημα των παραιτήσεων – ή και απολύσεων- του επιτελείου του Αμερικανού Προέδρου.

Τελευταία απώλεια αυτή του υπεύθυνου στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στίβ Μπάνον.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, οι δύο πλευρές αποφάσισαν κοινή συναινέσει ότι λύεται η συνεργασία τους, ενώ του ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

JUST IN: White House on Bannon: "John Kelly and Steve Bannon have mutually agreed today would be Steve's last day." https://t.co/4n07J8PHiT pic.twitter.com/DUvVuocuSE



Σύμφωνα με τους New York Times, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους βοηθούς του ότι αποφάσισε να απομακρύνει τον Μπάνον, ο οποίος ωστόσο τον είχε βοηθήσει να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα δύο αξιωματούχους της διοίκησης που ενημερώθηκαν για τη συζήτηση.

Ο πρόεδρος και ανώτεροι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου συζητούσαν πότε και πώς να απολύσουν τον Μπάνον. Οι δύο αξιωματούχοι της διοίκησης προειδοποίησαν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι γνωστό ότι είναι αντίθετος με την αντιπαράθεση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου και θα μπορούσε να αποφασίσει να κρατήσει, τουλάχιστον για λίγο ακόμα τον Μπάνον.

Από την πλευρά του πρόσωπο του περιβάλλοντος του Μπάνον, ισχυρίζεται, ότι δεν πρόκειται για απόλυση αλλά για παραίτηση, την οποία μάλιστα είχε υποβάλλει ήδη στον Πρόεδρο από τις 7 Αυγούστου και η οποία αναμενόταν να ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, καθυστέρησε, μετά τα επεισόδια που προέκυψαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Εξάλλου, ο Μπάνον έχει συγκρουστεί εδώ και μήνες με τους ανώτερους αξιωματούχους της Δυτικής Πτέρυγας αλλά και μέλη της οικογένειας Τραμπ, σύμφωνα με τους NYT.

Παρόλα αυτά η απώλεια του Μπάνον, ο δεξιός εθνικιστής, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων του Τραμπ, αυξάνει τη δυνατότητα του προέδρου να αντιμετωπίσει επικρίσεις από τη συντηρητική βάση των Μέσων που τον υποστήριξαν τον περασμένο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΙΒ ΜΠΑΝΟΝ ΗΠΑ Τραμπ Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ