Στις Πηγές του Αχέροντα θα δεις τη μυστική πύλη του Κάτω Κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στις Πηγές του Αχέροντα θα δεις τη μυστική πύλη του Κάτω Κόσμου [εικόνες]

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αχέρων αποτελούσε τον ποταμό όπου ο «ψυχοπομπός» Ερμής παρέδιδε τις ψυχές των νεκρών στο Χάροντα, προκειμένου να καταλήξουν στον Άδη.

Η κάθε ψυχή, περνώντας από το πορθμείο του Χάροντα, έπρεπε να δώσει από έναν οβολό για τη μεταφορά, ενώ αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Μένιππου, τον οποίο αναφέρει ο Λουκιανός, ως τον μοναδικό που διέσχισε τον Αχέροντα χωρίς να πληρώσει.

Αυτό το μαγευτικό ποτάμι διασχίζει τρεις νομούς: Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Η ονομασία του, πιθανότατα, προέρχεται από τη λέξη «άχος» δηλαδή «θλίψη» και σημαίνει «ο ποταμός της θλίψης».

Από πολύ παλιά, το φυσικό κάλλος στις πηγές του Αχέροντα προσέλκυε πλήθος τουριστών. Τα δέντρα γύρω από τις πηγές και τα κρυστάλλινα (και εντελώς παγωμένα) νερά του ποταμού τραβούν σαν μαγνήτης τόσο λάτρεις της φύσης όσο και εραστές των extreme σπορ.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες του Αχέροντα στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ