Ο Γκάμπριελ κατηγoρεί τον Ερντογάν για ανάμειξη στις Γερμανικές εκλογές - iefimerida.gr

Ο Γκάμπριελ κατηγoρεί τον Ερντογάν για ανάμειξη στις Γερμανικές εκλογές

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε την "ανάμιξη του Ερντογάν" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τουρκογερμανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ αλλά και κατά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

"Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας", είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD. "Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία", πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε, παραχωρ'ωντας συνέντευξη σε τοπικές εφημερίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ