Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι στην καρδιά της Βαρκελώνης έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος άλλων στις οποίες οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν οχήματα προκειμένου να αφαιρέσουν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Από την Νίκαια ένα χρόνο πριν, μέχρι τη επίθεση της Πέμπτης στην Βαρκελώνη, αυτά είναι τα χτυπήματα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν οχήματα.

14 Ιουλίου 2016, Νίκαια

Η χρήση μεγάλων οχημάτων σε επιθέσεις μπορεί να προκαλέσει μαζικές απώλειες, γεγονός που αποδείχθηκε με τον πιο φριχτό τρόπο στη γαλλική πόλη τον Ιούλιο του 2016.
Ο Τυνήσιος τρομοκράτης, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, όργωσε με ένα φορτηγό 19 τόνων πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει την Ημέρα της Βαστίλης, σκοτώνοντας 86 άτομα και τραυματίζοντας πολλούς περισσότερους πριν σκοτωθεί από πυρά. Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την επίθεση.

Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

19 Δεκεμβρίου 2016, Βερολίνο

Πέντε μήνες μετά, η χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας έγινε ο στόχος του Ανίς Ανρί ο οποίος έριξε το φορτηγό που είχε κλέψει σε συγκεντρωμένο πλήθος σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 50. Ο Ανρί κατάφερε να ξεφύγει από το σημείο της επίθεσης, αλλά τέσσερις μέρες μετά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στο Μιλάνο. Και σε αυτή την περίπτωση, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

22 Μαρτίου 2017, Γουεστμίνστερ

Ο Khalid Massood έριξε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα. Αφού έριξε το όχημα σε κάγκελα κοντά στο σταθμό του Γουεστμίνστερ, ο Μassood κατευθύνθηκε προς το πάρκο του κοινοβουλίου όπου μαχαίρωσε θανάσιμα ένας αστυνομικό τον Keith Palmer. H επίθεση διήρκεσε μόλις 82 δευτερόλεπτα και έληξε όταν ένοπλος αξιωματικός πυροβόλησε στο στήθος τον δράστη.

Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

7 Απριλίου 2017, Στοκχόλμη

Ο Rakhmat Akilov οδήγησε εσκεμμένα ένα κλεμμένο φορτηγό σε πλήθος που βρισκόταν σε πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο Akilov είχε εκφράσει τη συμπάθειά του για εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν είχε θεωρηθεί ως απειλή.

3 Ιουνίου 2017, Γέφυρα του Λονδίνου

Λίγες μόλις μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση με βόμβα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα στην οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα, ο τρόμος ξαναχτύπησε τη Βρετανία. Τρεις τρομοκράτες έριξαν ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου και στην συνέχεια βγήκαν από αυτό και επιτέθηκαν σε πεζούς στην αγορά Μπόροου.

Ειδικότερα. ο Rachid Redouane, ο Khuram Butt και ο Youssef Zaghba, που φορούσαν ψεύτικα εκρηκτικά γιλέκα, άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οκτώ λεπτά μετά την πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε και τους τρεις άντρες.

Τρόμος στους δρόμους της Ευρώπης με νεκρούς και τραυματίες: 7 επιθέσεις με οχήματα μέσα σε ένα χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

19 Ιουνίου 2017, Φίνσμπουρι Παρκ

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα βαν έπεσε σε ομάδα πιστών έξω από τζαμί στο Βόρειο Λονδίνο. Το βαν έπεσε στους πιστούς όταν αυτοί έβγαιναν από το τζαμί. Ένας άντρας κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και δολοφονία που σχετίζεται με τρομοκρατία.

9 Αυγούστου 2017, Παρίσι

Η αστυνομία πυροβόλησε και συνέλαβε έναν άντρα ο οποίος έριξε μία BMW σε ομάδα στρατιωτών τραυματίζοντας έξι από αυτούς, στα δυτικά της πόλης του Παρισιού. Στη συνέχεια ο 37χρονος άντρα επιτάχυνε και έφυγε από το σημείο. Αργότερα όμως συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο στα βόρεια του Παρισιού. Οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση καθώς έφευγαν από τους στρατώνες για να συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, που ξεκίνησε μετά την επίθεση Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015 και έχει σκοπό την προστασία συγκεκριμένων σημείων του Παρισιού.

12 Αυγούστου 2017, Σάρλοτσβιλ

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ειρηνικά στο Σάρλοτσβιλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία 32χρνη και να τραυματιστούν πολλά ακόμα άτομα. Το πλήθος αντιδιαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εθνικιστών. Ένας 20χρονος ύποπτος κατηγορήθηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιθέσεις αυτοκίνητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ