El Periodico: Η CIA είχε προειδοποιήσει τις αρχές της Καταλονίας για τρομοκρατική επίθεση στην Λας Ράμπλας - iefimerida.gr

El Periodico: Η CIA είχε προειδοποιήσει τις αρχές της Καταλονίας για τρομοκρατική επίθεση στην Λας Ράμπλας

AP Photo/Manu Fernandez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η CIA είχε προειδοποιήσει δύο μήνες πριν τις Αρχές της Καταλονίας ότι η Βαρκελώνη και συγκεκριμένα η Λας Ράμπλας ήταν στόχος για τους τζιχαντιστές.

Τα παραπάνω αναφέρει το BBC επικαλούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας El Periodico. «Η πόλη ήταν προφανής στόχος μετά τις επιθέσεις σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο», ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών όπως γράφει το BBC.

Όπως αναφέρει επίσης η ισπανική εφημερίδα, την ίδια στιγμή, στα τέλη Ιουλίου, ένας λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με την αποκαλούμενη ομάδα Ισλαμικό Κράτος δήλωνε ότι επίκειται μία επίθεση στην Ισπανία. «Θα ιδρύσουμε το χαλιφάτο στην Ισπανία και θα ανακτήσουμε τη γη μας. Επικείμενη επίθεση στο Al Andalus. Αν το θέλει ο θεός», ανέφερε συγκεκριμένα ανάρτηση στο λογαριασμό.

Τέλος, το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας τονίζει ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος πανηγύρισαν την επίθεση δημοσιεύοντας προηγούμενες απειλές ενάντια στην Ισπανία και γράφοντας μηνύματα όπως: «προς όλους τους Ισπανούς, τώρα είναι η ώρα να πληρώσετε για όλα όσα έχουν κάνει οι κυβερνήσεις σας στις χώρες μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ