Ισπανία: Διάσωση 600 μεταναστών στα στενά του Γιβραλτάρ - iefimerida.gr

Ισπανία: Διάσωση 600 μεταναστών στα στενά του Γιβραλτάρ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

600 παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από το Μαρόκο διέσωσε το τελευταίο 24ωρο στη δυτική Μεσόγειο η ισπανική ακτοφυλακή καθώς αυξάνει ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

35 παιδιά κι ένα μωρό περιλαμβάνονται στους διασωθέντες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν 15 σκάφη, ανάμεσά τους και μικρά φουσκωτά κι ένα τζετ σκι για να περάσουν από την Μαύρη Ήπειρο στην Ισπανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ πάνω από 9.000 άνθρωποι έφθασαν τη φετινή χρονιά

στην Ισπανία – αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης η Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος την Ελλάδα στον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν διά θαλάσσης.

Για να διασχίσουν την απόσταση των 12 χιλιομέτρων στα στενά του Γιβραλτάρ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φθηνές, παιδικές βάρκες χωρίς κινητήρες, ώστε μην πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι λαθρέμποροι.

Ορισμένοι από τους μετανάστες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν με τις ισπανικές αρχές και να τις ενημερώσουν για το στίγμα τους μόλις περάσουν στα χωρικά ύδατα της Ισπανίας, μεταδίδει το BBC.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ