Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο]

Καίγεται η Κεφαλονιά από το βράδυ της Τετάρτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις περιοχές Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά της Κεφαλονιάς, στους πρόποδες του Αίνου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης, με τη φωτιά να είναι πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής Σιμωτάτα.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και έχουν καεί αυτοκίνητα και αυλές σπιτιών.

Μάλιστα, πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οικισμός του Λουρδά εκκενώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι από Βλαχάτα και Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς Πόρο.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Μετά τη μία το βράδυ καλύτερη εικόνα παρουσίαζαν τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά. Η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, ώστε να περιοριστεί η φωτιά είναι μεγάλη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένονται ενισχύσεις με δυνάμεις πυρόσβεσης που θα καταφτάσουν από την Πελοπόννησο.

Μετά τις 02:00 δημιουργήθηκαν και δύο νέες εστίες σε Πάστρα και Ρατζακλί και η κατάσταση ολοένα και δυσκολεύει με ελάχιστα μέσα πια για τις ανάγκες.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς .Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.

Η τροχαία έχει αυτή την στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Κλειστός είναι και ο δρόμος απο Πόρο προς το Αργοστόλι.

Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στη 01:00 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη και περίπου στις 02:30 θα φτάσει στην Κεφαλονιά με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα.

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11

Επικοινωνία Παυλόπουλου-Δημάρχου, ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε για την κατάσταση της φωτιάς στην Κεφαλονιά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ΠτΔ μίλησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της φωτιάς στο νησί.

Στα Σιμωτάτα βρίσκεται ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Στο σημείο βρίσκεται και η πολιτική προστασία του δήμου καθώς και όλες οι υδροφόρες του Δήμου.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα λεωφορεία είναι σε αναμονή για να μεταφέρουν τους τουρίστες από το χωριό Λουρδάς χωρίς να είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή η μεταφορά τους.

Στις 02.30 τα ξημερώματα αναμένονται, με έκτακτο δρομολόγιο, ενισχύσεις από την Ηλεία με άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα.

Με πληροφορίες ekefalonia.gr, inkefalonia.gr, kefaloniapress.gr,

Φωτογραφίες: kefaloniapress.gr, ekefalonia.gr, s.sakalis, facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεφαλλονιά φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ