Χιμένεθ: «Για μένα φαβορί είναι η ΑΕΚ» - iefimerida.gr

Χιμένεθ: «Για μένα φαβορί είναι η ΑΕΚ»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Μανόλο Χιμένεθ η συνταγή για το παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ για τα πλέι οφ του Europa League είναι μία και... ξεκάθαρη.

Σωστή οργάνωση για να έρθει γκολ και αποφυγή των λαθών που έγιναν στα δυο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η ΑΕΚ την πλήρωσαν ακριβά. Ενώ ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του, να είναι γενναίοι.

«Ειλικρινά θα ήθελα να πω ότι ο στόχος μας είναι η νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε πλέον εκτός Champions League, επειδή δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις. Δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτό ώστε να μην γίνει με την Μπριζ. Ελπίζουμε να οφειλόταν στην έλλειψη ρυθμού που είχαμε και να μην επαναληφθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να μην κάνουμε λάθη».

Έχετε αποφασίσει για την ενδεκάδα;

Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει για τους έντεκα. Στη διάρκεια του φιλικού με πλατανια, δοκίμασα να παίξω με τέσσερις στην άμυνα για να βγάλω τα συμπεράσματα μου».

Ποιόν θεωρείτε φαβορί;

«Για μένα φαβορί είναι η ΑΕΚ. Γιατί είναι η ομάδα μου. Σέβομαι την Μπριζ είναι δυνατή, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ δυνατοί».

Ποιούς παίκτες της Μπριζ φοβάστε περισσότερο;

«Η Μπριζ έχει ομάδα με πολύ ταλέντο, ταχύτητα και σε θέσεις – κλειδιά, παίκτες με εμπειρία».

Η ΑΕΚ έχει έξι χρόνια να πετύχει γκολ στην Ευρώπη, σας ανησυχεί αυτό;

«Αυτά είναι στατιστικές. Δείχνει το πόσο πρέπει να μεγαλώσουμε έξω από την Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε μόνο με καρδιά και ψυχή. Είναι δύσκολο να παίζεις στην Ευρώπη. Το καλύτερο είναι να σκεφτόμαστε ότι θα σκοράρουμε ως αποτέλεσμα ομαδική προσπάθειας. Δεν έχει σημασία ποιος θα το βάλει αλλά να μπει».

Σιμόες: «Είναι η ευκαιρία μας, να τα δώσουμε όλα»

Ο Αντρέ Σιμόες ήταν παρών και στις περσινές μάχες με την Σεντ Ετιέν, αλλά και στον φετινό αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και για τον Πορτογάλο χαφ, αυτή η τρίτη ευκαιρία πρόκρισης και παρουσίας στους ομίλους του Europa League, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μάλιστα όπως τόνισε, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, θα πρέπει να τα δώσουν όλα. «Δεν υπάρχει κάποια πίεση. Είναι αλλά παιχνίδια σε σχέση με ΤΣΣΚΑ. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να παίξουμε Champions League αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. είναι στόχος μεγάλος να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και όπως και ο κόσμος, θέλω κι εγώ να είμαστε παρόντες σου ομίλους. Άλλη μια φορά μας δίνεται η ευκαιρία για αυτό πρέπει να τα δώσουμε όλα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ κλαμπ μπριζ Μανόλο Χιμένεθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ