«ΣτΕ: «Παγώνει» η κατασκευή αιολικών πάρκων στην Κάρυστο της Εύβοιας - iefimerida.gr

«ΣτΕ: «Παγώνει» η κατασκευή αιολικών πάρκων στην Κάρυστο της Εύβοιας

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε προσωρινό «πάγωμα» προχώρησε το ΣτΕ στα έργα κατασκευής των 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στην περιοχή Καφηρέα στην Κάρυστο.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και 3 κάτοικοι της Καρύστου οι οποίοι στράφηκαν σε βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος και των αποφάσεων του που προβλέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία 8 αιολικών πάρκων στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι αποφάσεις που προσβλήθηκαν αφορούν τους περιβαλλοντικούς όρους των επίμαχων αιολικών πάρκων, προκειμένου να λειτουργήσουν.

Ο Σύλλογος, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι τα 8 αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 και χαρακτηρισμένη ως τόπος Κοινοτικής σημασίας και ως ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.

Ο κ. Γράβαρης στην προσωρινή διαταγή του αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ αιολικά πάρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ