Παρέμβαση Μακ Κόνελ σε αντι-Τραμπ γραμμή: «Τα μηνύματα ρατσιστών και νεοναζί δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ» - iefimerida.gr

Παρέμβαση Μακ Κόνελ σε αντι-Τραμπ γραμμή: «Τα μηνύματα ρατσιστών και νεοναζί δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνεχείς παλινωδίες του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα του ρατσισμού, των νεοναζί και της διαβόητης Κου Κουξ Κλαν (ΚΚΚ) προκάλεσαν την παρέμβαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Γερουσίας.

Ο Μιτς Μακ Κόνελ, με μία σκληρή δήλωσή του καταδικάζει τη δράση των «ομάδων μίσους» όπως αποκαλεί τους λευκούς υπερασπιστές, την ΚΚΚ και τους νεοναζί που έφεραν τη βία στο Σαρλότσεβιλ και σχεδιάζουν τώρα διαδηλώσεις στο Κεντάκι.

Τα μηνύματα του μίσους και της μισαλλοδοξίας δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Κεντάκι και δεν θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα οπουδήποτε στην Αμερική, τονίζει ο Μακ Κόνελ.

«Δεν μπορούμε να δείχνουμε ανοχή για μια ιδεολογία φυλετικού μίσους. Δεν υπάρχουν καλοί νεοναζί και αυτοί που υιοθετούν τις απόψεις τους δεν είναι υποστηρικτές των αμερικανικών ιδανικών και ελευθεριών» συνεχίζει στη δήλωσή του το σημαίνον στέλεχος των Ρεπουμπλικανών.

Η κίνηση του Μακ Κόνελ έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα δήλωση του Αμερικανού προέδρου με την οποία επανέρχεται τη γραμμή των ίσων αποστάσεων σε ένα συνεχές «μπρος - πίσω». Προκαλεί δε εντυπώσεις στις ΗΠΑ και έχει μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ