Mέρκελ: «Κάνω ότι μπορώ να βρω μια ειρηνική λύση για την κρίση με τη Βόρεια Κορέα» - iefimerida.gr

Mέρκελ: «Κάνω ότι μπορώ να βρω μια ειρηνική λύση για την κρίση με τη Βόρεια Κορέα»

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η κρίση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και ότι η ίδια κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση.

"Είμαι κατηγορηματικά κατά της ρητορικής της στρατιωτικής ισχύος που χρησιμοποιείται απ' όλες τις πλευρές Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για αυτή τη διένεξη, θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων", είπε η Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Βόρεια Κορέα.

Η καγκελάριος απαντούσε σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο YouTube.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας. "Πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα... Τότε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια καταστροφή και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για αυτό. Εγώ τουλάχιστον κάνω ό,τι μπορώ", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Βόρεια Κορέα ΗΠΑ Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ