Ελβετικό ξενοδοχείο ζήτησε από τους «Εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα! - iefimerida.gr

Ελβετικό ξενοδοχείο ζήτησε από τους «Εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα!

Το θέρετρο Αρόζα στην ανατολική Ελβετία προσελκύει πολλούς τουρίστες από το Ισραήλ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Wikipedia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή προκάλεσε στην Ελβετία και στο Ισραήλ ένα ξενοδοχείο στις ελβετικές Άλπεις που ζητούσε από τους «Εβραίους πελάτες» του να κάνουν ντους πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε έντονα στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου Aparthaus Paradies στο τουριστικό θέρετρο Αρόζα στην ανατολική Ελβετία από τη στιγμή που ένας από τους πελάτες του ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία της ανακοίνωσης που είχαν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι στην πισίνα: «Προς τους Εβραίους πελάτες μας: Παρακαλώ κάντε ντους πριν πάτε για κολύμβηση αλλά και μετά. Αν δεν τηρήσετε τους κανόνες θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για σας.»

Ελβετικό ξενοδοχείο ζήτησε από τους «Εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα!  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τους Times of Isral μια ανάλογη ανακοίνωση είχε τοποθετηθεί σ’ ένα ψυγείο: «Προς τους Εβραίους επισκέπτες μας: Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ψυγείο μόνον τις κάτωθι ώρες: 10-11 π.μ. και 04:30-05:30 μ.μ. Ελπίζω να κατανοείτε ότι το προσωπικό μας δεν θέλει να ενοχλείται όλη την ώρα.»

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στο Τελ Αβίβ με την υφυπουργό Εξωτερικών Τζίπι Χοτοβελι να κάνει λόγο για «αντισημιτική ενέργεια του χειρίστου είδους».

Ωστόσο, η μάνατζερ του ξενοδοχείου, Ρουθ Τόμαν, που υπέγραψε την ανακοίνωση, κάνει λόγο για παρεξήγηση υποστηρίζοντας ότι κάποιο επισκέπτες είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι πελάτες δεν έκαναν ντους πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα κι ότι της είχαν ζητήσει να πάρει μέτρα.

«Έγραψα κάτι αφελές σ’ αυτή την ανακοίνωση», είπε ομολογώντας ότι θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου και όχι μόνον στους Εβραίους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ