Ανοίγουν μετά από 27 χρόνια τα σύνορα Σαουδικής Αραβίας- Ιράκ - iefimerida.gr

Ανοίγουν μετά από 27 χρόνια τα σύνορα Σαουδικής Αραβίας- Ιράκ

Τα σύνορα Σ. Αραβίας – Ιράκ έκλεισαν μετά την εισβολή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Κουβέιτ/ Φωτογραφία: Hasan Jamali/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη φορά μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, από το 1990, Σαουδική Αραβία και Ιράκ σχεδιάζουν να ανοίξουν τα σύνορά τους για εμπορικούς σκοπούς.

Τα σύνορα είχαν κλείσει όταν οι δύο χώρες διέκοψαν τις οποιεσδήποτε σχέσεις μεταξύ τους μετά την εισβολή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Κουβέιτ.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας περιόδευσαν στη χώρα τη Δευτέρα και μίλησαν με Ιρακινούς, οι οποίοι για τα τελευταία 27 χρόνια είχαν πρόσβαση στη χώρα μόνο μια φορά το χρόνο, ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν τη Μέκκα για θρησκευτικούς λόγους.

Ο κυβερνήτης της νοτιοδυτικής επαρχίας Ανμπάρ του Ιράκ δήλωσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση είχε αναπτύξει στρατεύματα για να προστατεύσει την διαδρομή της ερήμου που οδηγούσε στην Αράρ.

Από την πλευρά της, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να δημιουργηθεί μια κοινή εμπορική επιτροπή με το Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Ιράκ σύνορα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ