Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του «Ελ Ντοράντο» της Ρουμανίας - iefimerida.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του «Ελ Ντοράντο» της Ρουμανίας

Ελ Ντοράντο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξόρυξη χρυσού και ασημιού από τα ορυχεία της Ρουμανίας μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς φαίνεται να ολοκληρώνεται η δικαστική διαμάχη για το «Ελ Ντοράντο» της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπικό δικαστήριο θα εγκρίνει την χρήση κυανίου, και έτσι το ορυχείο της Ρόσια Μοντάνα, που εδώ και περίπου δέκα χρόνια περιμένει ανενεργό, θα φέρει στο φως τους περίπου 314 τόνους χρυσού και 1.500 τόνους ασήμι, που διαθέτει στα έγκατά του.

Η υπόθεση της Ρόσια Μοντάνα έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας κόντρας, μεταξύ των εταιριών χρυσού που επιδιώκουν την λειτουργία του, και τους οικολόγους. Ο λόγος; Η χρήση κυανίου, που αν και είναι μέχρι στιγμής η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξόρυξης, παρόλα αυτά θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον.

Η Ρόσια Μοντάνα ονομάζεται από πολλούς ως το «Ελ Ντοράντο της Ευρώπης», λόγω του πλούσιου κοιτάσματος που φέρεται ότι διαθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ