Ερχεται βοήθεια το βράδυ από την Κύπρο για τις πυρκαγιές - iefimerida.gr

Ερχεται βοήθεια το βράδυ από την Κύπρο για τις πυρκαγιές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Κύπριοι πυροσβέστες που θα συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα αναχωρούν απόψε για Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης της Κύπρου στο τουϊτερ.

"Η ομάδα πυρόσβεσης από την Κύπρο αναχωρεί για την Ελλάδα στις 19:30 και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε περαιτέρω βοήθεια," έγραψε ο Ιωνάς Νικολάου στο λογαριασμό του στο τουϊτερ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας «γύρω στις οκτώ απόψε αναχωρούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, για την Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα 60 άτομα, από τρεις Υπηρεσίες, δηλαδή Πυροσβεστική, Πολιτική Αμυνα και Τμήμα Δασών που θα συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι οι τρεις ομάδες από 20 άτομα από κάθε Υπηρεσία θα πάρουν μαζί τους στην Ελλάδα τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό τους, ενώ δεν θα μεταφερθεί στην Αθήνα μηχανοκίνητος εξοπλισμός.


Η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικολάου, υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τη Δευτέρα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Έχω μιλήσει με τον κ. Τόσκα και προτείναμε την αποστολή μιας πεζοπόρας δύναμης εξήντα ατόμων, αποτελούμενης από πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και επίσης μικρών οχημάτων πυρόσβεσης, η πρόταση έγινε αποδεκτή και αναμένουμε οδηγίες για τα περαιτέρω», ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου, ο ίδιος μίλησε με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκο Τράγκολα και του ζήτησε να συνεννοηθεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα για να διευκρινιστεί ακριβώς ποια βοήθεια είναι αναγκαία.

«Συμφωνήθηκε όπως η βοήθεια περιοριστεί κυρίως σε πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες και σε περίπτωση που εξασφαλιστούν δύο C-130, να μεταφερθεί όλη η ομάδα των εξήντα ατόμων και τα έξι οχήματα, αν όμως δεν εξασφαλιστούν δύο αεροσκάφη, τότε θα πάει η μισή δύναμη, δηλαδή 30 άτομα και τρία οχήματα», διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανέφερε ουσιαστικά ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή πληροφόρησης από την Αθήνα για το αν έχουν εξασφαλιστεί ένα ή δύo C-130 για μεταφορά της βοήθειας από Κύπρο και για το πότε ακριβώς θα μεταφερθεί αυτή η δύναμη.

«Εμείς έχουμε δώσει οδηγίες από τη Δευτέρα για συγκρότηση αυτής της ομάδας των εξήντα ατόμων και των οχημάτων και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για τα περαιτέρω, ουσιαστικά είμαστε "stand by"», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιές Κύπρος βοήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ