Τέλος ο «μήνας του μέλιτος» για τον Μακρόν -Γιατί οι Γάλλοι ξεπερνούν τον «έρωτά» τους για τον πρόεδρο - iefimerida.gr

Τέλος ο «μήνας του μέλιτος» για τον Μακρόν -Γιατί οι Γάλλοι ξεπερνούν τον «έρωτά» τους για τον πρόεδρο

Οι Γάλλοι γυρίζουν την πλάτη τους στον Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Michel Euler)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από την «εκτόξευσή» του στην εξουσία, ο Εμανουέλ Μακρόν βλέπει τη δημοτικότητά του να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, λίγο πριν συμπληρώσει 100 ημέρες ως πρόεδρος της Γαλλίας, την Τρίτη.

Μόλις το 36% των Γάλλων εγκρίνουν τις επιλογές του μέχρι τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Οι Γάλλοι ξεπερνούν τον έρωτά τους για τον Μακρόν, σχολίασε η Le Figaro την Κυριακή. Κανένας πρόεδρος της χώρας δεν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει τόσο νωρίς, από τον Ζακ Σιράκ το 1995, σημειώνει το AFP.

Από τη στιγμή που εξελέγη, ο Μακρόν δέχεται βολές για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών, τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και το σχέδιό του να δημιουργήσει μία επίσημη θέση Πρώτης Κυρίας, για τη σύζυγό του, Μπριζίτ. Ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι τα έχουν βάλει με τον νεαρότερο πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς αυτός υποσχέθηκε να φρενάρει τις αυξήσεις των μισθών τους.

Ο Μακρόν πρέπει να προσγειωθεί και να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τις αποφάσεις του, σχολίασε ο δημοσκόπος Ζερόμ Φουρκέ, μιλώντας στο AFP. Οι αλλαγές που θέλει να κάνει στις αμυντικές δαπάνες- περικοπές 4,5 δισ. ευρώ- προκάλεσαν τη δημόσια διαμάχη του με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Πιερ ντε Βιλιέ τον προηγούμενο μήνα. Λίγες ημέρες αργότερα, παραιτήθηκε.

Ο 39χρονος τα έχει πάει λίγο καλύτερα στο μέτωπο της διπλωματίας, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζει το AFP. Μέχρι τώρα, έχει υλοποιήσει μία βασική προεκλογική του υπόσχεση: η νομοθεσία για την «εκκαθάριση» της πολιτικής, έπειτα από μία σειρά σκανδάλων, και τα πιο σκληρά μέτρα κατά της τρομοκρατίας είναι στην αναμονή. Ομως, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αντίπαλοί του, δεν έχει πετύχει τίποτα δύσκολο ακόμη.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές του, ο Μακρόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων και εργατικά σωματεία που καλούν σε απεργίες και πορείες.

Το μόνο θετικό για τον Μακρόν, σημειώνει το AFP, είναι η εντυπωσιακή δημοτικότητα που απολαμβάνει η σύζυγός του. Η πάντα χαμογελαστή Μπριζίτ «θα παίξει πολύ ενεργό ρόλο δίπλα στον σύζυγό της, ο οποίος θα επωφεληθεί από την απίστευτη δημοτικότητά της», σχολίασε η Le Parisien, που ανέφερε μάλιστα ότι γυναίκες κάνουν ουρές έξω από καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων στη γαλλική πρωτεύουσα, για να αγοράσουν T-shirt με το όνομά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Μπριζίτ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ