Η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση κάνει διακοπές -Παρεμβάσεις από τα... νησιά - iefimerida.gr

Η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση κάνει διακοπές -Παρεμβάσεις από τα... νησιά

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα υπουργών και πρωθυπουργών σε μέτωπα πυρκαγιών, στο παρελθόν, ήταν έως και κοινή. Στις τελευταίες φωτιές που ξέσπασαν είναι ανύπαρκτη, προφανώς λόγω Δεκαπαντεύγουστου, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε περίοδο διακοπών.

Τις τελευταίες 24 ώρες που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και καίγεται για πολλοστή μέρα η Ζάκυνθος δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από επίσημα χείλη και όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού.

Η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση κάνει διακοπές -Παρεμβάσεις από τα... νησιά | iefimerida.gr 0

Μπορεί στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου πριν μερικές ημέρες, για τη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας να έλεγε στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων ότι δεν θα πάει διακοπές, ωστόσο μάλλον, άλλαξε γνώμη. Ετσι εξηγείται και η απουσία του από την καταστροφή που πλήττει την ανατολική Αττική. Κατά πληροφορίες ο κ. Τσίπρας κάνει διακοπές και για αυτό το λόγο παρενέβη μέσω Twitter. Οπως και ο ίδιος είπε βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ενημερώνεται για τις εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μετέβη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Απούσα και η αρμόδια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία έκανε διακοπές σε νησί του Ιονίου. Από εκεί ζήτησε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού, απαριθμώντας ταυτόχρονα, τα μέσα, με τα οποία συνδράμει την πυροσβεστική η περιφέρεια Αττικής. Το μεσημέρι της Δευτέρας μετέβη στο Πεντελικό Ορος για να διαπιστώσει την κατάσταση.

Σε διακοπές βρισκόταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης (έκανε το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη με τον Τόσκα) αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε συνεργάτη του στο Συντονιστικό, προκειμένου να ενημερωθεί για την εικόνα των πυρκαγιών ανά την επικράτεια.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ