Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νομό Ηλείας – Συνελήφθη ένα άτομο - iefimerida.gr

Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νομό Ηλείας – Συνελήφθη ένα άτομο

Τέσσερα μέτωπα στο νομό Ηλείας/ Φωτογραφία: ilialive.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμένουν τα μέτωπα της φωτιάς στο Νομό Ηλείας με την πυρκαγιά στο Ανδρώνι να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, ο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος «Η φωτιά θα σιγοκαίει όλη νύχτα» ενώ τόνισε ότι «με το πρώτο φως το πρωί θα πετάξει ένα καναντέρ από την Ανδραβίδα ενώ ζήτησα από το υπουργείο να μείνει οπωσδήποτε το Έρικσον στην περιοχή. Γύρω από την Ανάληψη έχει δημιουργηθεί μία ζώνη αντιπυρική και με χερσαίες δυνάμεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Αν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος. «Τώρα είμαστε σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Η μία φωτιά εκείνη στο Ανδρώνι είναι υπό έλεγχο» επεσήμανε.

Σχετικά με τις φωτιές στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «εκεί φαίνεται ότι πηγαίνουμε καλά».

Ο νομός ωστόσο μαστίζεται από πυρκαγιές μετά την Ανάληψη όπου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεύτερο μέτωπο ξέσπασε και ανάμεσα στο Στρέφι και στη Σμίλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά ενώ έκανε αγροτικές εργασίες.

Η πυρκαγιά απείλησε νωρίτερα το χωριό Ανάληψη και προχωρούσε προς το χωριό Περιστέρι.

Μία τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών ενώ ακόμα μία στα ορεινά του νόμου στο Ανδρώνι, η οποία αρχικά κρίθηκε πιο σοβαρή καθώς έκαιε ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Πριν από τη 13:00 μετά το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, ενώ λίγο μετά τις 14:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Ανάληψη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Περιστέρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο σημείο αυτό έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, στον οικισμό Ανάληψη εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει ήδη κάψει καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του μετώπου της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή για την εκκένωση του χωριού Ανάληψη το οποίο απειλείται από τις φλόγες που καίνε δασική έκταση με δένδρα, πουρνάρια και θάμνους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος ζήτησε να σταλεί αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Πηγή: ilialive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηλεία φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ