Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές με θεωρίες συνωμοσίας! - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές με θεωρίες συνωμοσίας!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θεωρίες συνωμοσίας περί εμπρησμών «αντιμετωπίζει» η κυβέρνηση τις φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτες σε ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και άλλα σημεία της χώρας.

Και αυτό την ώρα που ήδη από χθες ήδη, κάτοικοι και τοπικοί άρχοντες της ανατολικής Αττικής μιλούν για ολιγωρία και κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, κατήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ότι τα εναέρια μέσα καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν στην περιοχή, ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι τις πρώτες ώρες επιχειρούσε ρίψεις νερού μόνο ένα ελικόπτερο!

Η κυβέρνηση από την άλλη πίσω από τις φωτιές βλέπει... συνωμοσίες!

«Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο»

Πρώτος πρώτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με την ανεξέλεγκτη φωτιά στα Κύθηρα αλλά και για τη φωτιά που καίει για πολλοστή ημέρα σήμερα στη Ζάκυνθο, «διέρρευσε» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πληροφορία ότι οι επιτελείς της Πυροσβεστικής «βλέπουν» σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, με αφορμή το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Κοντονής: Οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα

Τη σκυτάλη σήμερα πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος από την εκλογική του περιφέρεια όπου βρίσκεται, και η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα, τη Ζάκυνθο, μίλησε για σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ΑΠΕ έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα». «Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα», είπε και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;». Αναρωτήθηκε δε: «Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις περιουσίες των ανθρώπων, ούτε τις ανθρώπινες ζωές».

Αντιπεριφερειάρχης Αττικής τα ρίχνει στις αναζωπυρώσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, τα έριξε στις... αναζωπυρώσεις για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις τελειώσει, "μπαπ", σου φυτρώνει μια νέα φωτιά», είπε ο κ. Φιλίππου, μιλώντας στο ΣΚΑ"Ι και επισήμανε πως «γίνονται αναζωπυρώσεις σε διαφορετικά σημεία και με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους».

Ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να είχε ελεγχθεί η φωτιά, αλλά η αναζωπύρωση στη θέση Μετόχι κοντά στο Καπανδρίτι, σε ρεματιά με σπίτια στην άκρη», ήταν το κρίσιμο στοιχείο που δεν επέτρεψε κάποιου είδους έλεγχο, ενώ επανέλαβε πως η πυρκαγιά «θα είχε ελεγχθεί αν δεν υπήρχαν οι αναζωπυρώσεις». «Απευχόμαστε να μην έρθει (sic) η φωτιά στο Καπανδρίτι» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλίππου.

Σύμβουλος της περιφέρειας Αττική: Οι πυρκαγιές είναι φυσικό φαινόμενο

Η δε σύμβουλος της περιφέρειας Αττικής, Γιάννα Τσούπρα, προτίμησε να κάνει ένα.... παιχνίδι με τις λέξεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κυρία Τσούπρα οι φωτιές είναι φυσικό φαινόμενο. «Έτσι αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία γιατί έχουν σχέση με τον άνεμο και τις συνθήκες κάθε περιοχής» δήλωσε η κυρία Τσούπρα σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ. Κατά την ίδια, δε, «φυσικά είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά η Αττική έχει ζήσει και άλλες φωτιές. Η φωτιά είναι δύσκολο φυσικό φαινόμενο», είπε, ενώ αντέτεινε ότι ο «ο νότος όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι πιο συνηθισμένος στις δασικές πυρκαγιές γι' αυτό υπάρχει συντονισμός και δράση».

Πυρά από την αντπολίτευση

Τα περί εμπρησμών και ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου που βλέπει η κυβέρνηση πίσω από τις πυρκαγιές προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

  • ΝΔ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας

«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων. Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα. Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

  • ΠΑΣΟΚ: Ο Τόσκας ως νέος Κλουζώ ψάχνει για συνωμότες και συμμορίες

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική. Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.«Ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν.Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.«Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες. Ευτυχώς ο ηρωισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών διασώζει ό,τι είναι δυνατόν», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Έστω και τώρα, οι της Κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον “στρατηγό άνεμο”».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά πυρκαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ