Γιατί οι σακούλες των τσιπς κάνουν τόσο θόρυβο - iefimerida.gr

Γιατί οι σακούλες των τσιπς κάνουν τόσο θόρυβο

Φωτογραφία :Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν αποτελούν έναν από τους αλμυρούς πειρασμούς με εξαιρετικά υψηλή θερμιδική αξία, ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στα πατατάκια ή αλλιώς τσιπς.

Είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των μικρών παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, όμως δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το «θόρυβο» που κάνει η σακούλα στην οποία συσκεύαζονται από τις εκάστοτε εταιρείες και ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε ένα χώρο, όπου κατά τα άλλα θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη ησυχία, όπως για παράδειγμα στον κινηματογράφο.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, πού μπορεί να αποσκοπεί στην πραγματικότητα αυτός ο «θόρυβος»;

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο καθηγητής πειραματικής ψυχολογίας, Τσαρλς Σπενς, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος θέλοντας να λύσει αυτό το μυστήριο αλλά και να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο τα ίδια τα τσιπς είναι τόσο τραγανά, πραγματοποίησε ένα ηχητικό πείραμα.

Διαβάστε τα αποτελέσματα του πειράματος στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ