Reducetarians: Τι είναι αυτή η νέα μανία στη διατροφή - iefimerida.gr

Reducetarians: Τι είναι αυτή η νέα μανία στη διατροφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανότατα να έχεις διαβάσει ή να έχεις ακούσει, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τάσεις στη διατροφή, οι οποίες περιορίζουν αυστηρά ή αποκλείουν ολοκληρωτικά κάποιες τροφές.

Αν έχεις ασχοληθεί λιγάκι παραπάνω με τα ζητήματα διατροφής και υγείας, τότε το μάτι σου θα έχει πάρει τη θεωρία των vegans, οι οποίοι ακολουθούν μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή και δεν καταναλώνουν καθόλου ζωικά προϊόντα ή τη θεωρία των vegetarians, που ακολουθούν μεν μια χορτοφαγική διατροφή αλλά αποκλείουν μόνο το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρι.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι άνθρωποι που έχουν μυηθεί στη φιλοσοφία τους μιλούν για κάποιου είδους περιορισμό ή αποκλεισμό. Ωστόσο, την άποψη αυτή έρχεται να ανατρέψει η θεωρία στο χώρο της διατροφής, που εξελίσσεται σε μανία και ακούει στο όνομα «Reducetarianism».

Ο Μπράιαν Κέιτμαν είναι ο ιδρυτής του Reducetarian Foundation και συγγραφέας του «The Reducetarian Solution» και παρά το γεγονός, ότι σκέφτηκε το κόνσεπτ αυτό το 2015, η κυκλοφορία του βιβλίου του είναι υπεύθυνη για την εκτόξευση της φήμης της δικής του προσέγγισης στη διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΟVARY.GR

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διατροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ