Σέσιονς για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια: Δεν είναι ανεκτές ενέργειες μίσους και φυλετικής μισαλλοδοξίας - iefimerida.gr

Σέσιονς για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια: Δεν είναι ανεκτές ενέργειες μίσους και φυλετικής μισαλλοδοξίας

Ο Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ (Φωτογραφία: AP/  Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και το μίσος, έπειτα από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, ανάμεσα σε ακροδεξιούς και ακτιβιστές αντιραστιστικών οργανώσεων.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε, όταν ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στους συγκεντρωμένους, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Οι βιαιότητες αυτές πλήττουν την καρδιά του αμερικανικού δικαίου και της αμερικανικής δικαιοσύνης, τόνισε ο Σέσιονς.

«Όταν τέτοιες ενέργειες υποκινούνται από τη φυλετική μισαλλοδοξία και το μίσος, προδίδουν τις θεμελιώδεις αξίες μας και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους το FBI αναλαμβάνει την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγός είχε έρθει από το Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, κάτι που επιφέρει την ανάμιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΖΕΦ ΣΕΣΙΟΝΣ Σάρλοτσβιλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ