Βιρτζίνια: Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές -Σκότωσε 1 γυναίκα [εικόνα] - iefimerida.gr

Βιρτζίνια: Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές -Σκότωσε 1 γυναίκα [εικόνα]

Σοκαριστικές σκηνές στο Σάρλοτσβιλ (Φωτογραφία: AP/ Steve Helber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν 20χρονο, τον Τζέιμς Αλεξ Φιλντς, συνέλαβε η αστυνομία, ο οποίος φέρεται να είναι ο οδηγός που έριξε το όχημά του στη διαδήλωση στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία 32χρονη γυναίκα.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ο θάνατος δύο αστυνομικών, που επέβαιναν σε ελικόπτερο που συνετρίβη, το οποίο μετείχε σε επιχείρηση για την αποκατάσταση της τάξης, έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη.

Τουλάχιστον 35 είναι οι τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, τόσο από την πτώση του αυτοκινήτου στο πλήθος όσο και από τις άγριες συμπλοκές, ανάμεσα σε ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς.

Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις. Ακόμη δεν έχει επιβληθεί το μέτρο.

Βιρτζίνια: Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές -Σκότωσε 1 γυναίκα [εικόνα] | iefimerida.gr 0


Ο 20χρονος που συνέλαβαν οι αρχές

Σύμφωνα με το CNN, σε βάρος του Τζέιμς Άλεξ Φιλντς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, τραυματισμούς και απόπειρα διαφυγής από τους αστυνομικούς.

Η μητέρα του, η Σαμάνθα Μπλουμ, δήλωσε στην εφημερίδα Toledo Blade πως ο γιος της, της έστειλε την Παρασκευή ένα SMS στο οποίο της ανακοίνωνε πως σκοπεύει να παρευρεθεί στη συγκέντρωση της εθνικιστικής δεξιάς στη Βιρτζίνια.

«Του είπα να είναι προσεκτικός» και, αν πάει να διαδηλώσει στη Σάρλοτσβιλ, «να το κάνει ειρηνικά», είπε η γυναίκα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάρλοτσβιλ διαδήλωση συγκρούσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ