Φλέγεται η Ζάκυνθος: 6 πύρινα μέτωπα στο νησί - iefimerida.gr

Φλέγεται η Ζάκυνθος: 6 πύρινα μέτωπα στο νησί

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Ζακύνθου (Φωτογραφία: imerazante)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, καθώς έξι μέτωπα καίνε το νησί και η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλο το βράδυ.

Οι κάτοικοι πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα, ιδιαίτερα στο χωριό Αγαλάς, έξω από το οποίο έφτασαν οι φλόγες τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, καθώς οι φλόγες κινούνταν με ένταση προς το χωριό, ενώ οι κάτοικοι ήταν σε επιφυλακή.

«Ηταν μία εφιαλτική νύχτα. Οι φλόγες έφτασαν 20 μ. από το χωριό», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για καμμένα σπίτια.

Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο Ιόνιο, που προβλέπεται να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ σήμερα. Συνολικά στη Ζάκυνθο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 34 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ενισχυθεί από τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Ομως, δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή τους μέσα στην ημέρα, καθώς εξαιτίας των ανέμων υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές και δεν είναι δυνατόν να αποδυναμωθούν εντελώς οι δυνάμεις σε αυτές, ανέφερε η πυροσβεστική.

Αναλυτικά, οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο και πότε εκδηλώθηκαν:

  • στις 11/08/2017 και περί Ω/13:33 στην περιοχή Καταστάρι - Παναγούλα
  • στις 12/08/2017 και περί Ω/15:35 στην περιοχή Κοιλιωμένο
  • στις 12/08/2017 και περί Ω/23:12 στην περιοχή Ελιές Βολίμων
  • στις 12/08/2017 και περί Ω/23:37 στην περιοχή Αστέρι Βολίμων
  • στις 13/08/2017 και περί Ω/00:30 στην περιοχή Αλωνάκι Άνω Βολίμων
  • στις 13/08/2017 και περί Ω/00:32 στην περιοχή Σκούτα Άνω Βολίμων

Συνολικά, στο νησί υπάρχουν 6 πύρινα μέτωπα. Τέσσερα στα βόρεια του νησιού, στις Βολιμές, όπου καίει σε χαμηλή βλάστηση και- θεωρητικά- η κατάσταση είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τα δύο μέτωπα καίνε στο Καταστάρι, στο όρος Βραχίωνα, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκεί είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη η κατάσταση, εξαιτίας των δυσπρόσιτων σημείων, με αποτέλεσμα να γίνονται αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων.

Φωτογραφία: imerazante

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Ζάκυνθος Πυροσβεστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ