Ο Τραμπ αγνόησε τις εκκλήσεις της Μέρκελ: Είναι καλή φίλη μου, δεν αναφερόταν σε εμένα - iefimerida.gr

Ο Τραμπ αγνόησε τις εκκλήσεις της Μέρκελ: Είναι καλή φίλη μου, δεν αναφερόταν σε εμένα

Η Μέρκελ ζητά ψυχραιμία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν η Ανγκελα Μέρκελ έστειλε ένα σαφές μήνυμα, ζητώντας να επικρατήσει η ψυχραιμία στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε τις εκκλήσεις της.

«Αφήστε την να μιλήσει για τη Γερμανία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Γερμανίας καγκελάριου. «Είναι μία πολύ καλή φίλη μου. Ισως αναφερόταν στη Γερμανία, σίγουρα δεν αναφερόταν στις ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Την Παρασκευή, η Μέρκελ καταδίκασε την κλιμάκωση της ρητορικής ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει πως η σύγκρουση αυτή δεν πρέπει να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα.

«Μία λεκτική κλιμάκωση είναι η λάθος απάντηση», είπε μεταξύ άλλων η καγκελάριος και τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης. Τα λεγόμενά της της ερμηνεύθηκαν και ως ένα μήνυμα προς τον Τραμπ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απαντά με «πολεμικές» δηλώσεις στις προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε όποιον κι αν απευθυνόταν η Μέρκελ, ήταν σαφές ότι ο Τραμπ αγνόησε τις εκκλήσεις για ψυχραιμία, τόσο από το Βερολίνο, όσο και από τη Μόσχα. Μετά τις σχετικές δηλώσεις των Μέρκελ και Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός επανήλθε, προειδοποιώντας τη Βόρεια Κορέα ότι θα το μετανιώσει αν συνεχίσει να απειλεί κι αν επιτεθεί σε αμερικανικό έδαφος ή σε σύμμαχο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ