ΗΠΑ: Β. Κορέα και Μ. Ανατολή... χαλάνε τις διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Β. Κορέα και Μ. Ανατολή... χαλάνε τις διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ

Μ. Ανατολή και Β. Κορέα χαλάνε τις διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: Evan Vucci/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μέρα διάλειμμα θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, διακόπτωντας τις διάρκειας 17 ημερών διακοπές του, προκειμένου να συναντηθεί με συμβούλους του στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τη Δευτέρα θα μεταβεί για μία ημέρα στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τους συμβούλους του με αντικείμενο την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας και άλλα θέματα.

Ο Ρεπουμπλικάνος θα αναχωρήσει από το Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα με προορισμό την οικία του στο Μανχάταν, όπου, όπως είπε, έχει προγραμματίσει σειρά ραντεβού.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λόγοι για το ταξίδι του τη Δευτέρα από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να στείλει τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον διαπραγματευτή Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή για συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής και για να συζητήσουν έναν «δρόμο ώστε να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων».

Η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ντίνα Πάουελ θα πάρει επίσης μέρος στην αποστολή ενώ οι απεσταλμένοι του Αμερικανού προέδρου θα έχουν συναντήσεις με ηγέτες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως διευκρίνησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Αν και οι συνομιλίες στην περιφέρεια θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ο πρόεδρος επαναβεβαιώνει ότι η ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων μπορεί να έλθει μόνο μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα δύο μέρη και ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τα μέρη για να υπάρξει πρόοδος προς την επίτευξη αυτού του στόχου», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος , ο οποίος συμπλήρωσε πως ο Τραμπ είναι «αισιόδοξος» για τις πιθανότητες της αποστολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Β. Κορέα Μ. Ανατολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ