Αυτές είναι οι 17 χώρες που έχουν πληγεί από τα μολυσμένα αυγά - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι 17 χώρες που έχουν πληγεί από τα μολυσμένα αυγά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και η Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ, έχουν μέχρι στιγμής πληγεί από την κρίση των μολυσμένων αυγών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία , η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Δανία έχουν πληγεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Μονάδες εκτροφής παραμένουν αποκλεισμένες σε τέσσερις χώρες όπου «έχει επιβεβαιωθεί η παράνομη χρήση του παρασιτοκτόνου fipronil: στο Βέλγιο και η Ολλανδία από όπου ξεκίνησε η κρίση, καθώς και στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι υπόλοιπες χώρες της λίστας «εισήγαγαν προϊόντα από τις τέσσερις αυτές χώρες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη των ενδιαφερομένων χωρών για την «άντληση διδαγμάτων» από την κρίση, στις 26 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ