Αποκάλυψη NBC: Η CIA επιβεβαιώνει την πυρηνική ισχύ της Βόρειας Κορέας - iefimerida.gr

Αποκάλυψη NBC: Η CIA επιβεβαιώνει την πυρηνική ισχύ της Βόρειας Κορέας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εντυπωσιακή είδηση παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο NBC σε ότι αφορά το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε στο δίκτυο ότι η CIA και άλλοι σημαντικοί οργανισμοί συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ συμφωνούν με την εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα έχει κατασκευάσει με επιτυχία ένα μικροσκοπικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε βαλλιστικό πύραυλο.

Η αποκάλυψη αυτή έχει ενισχύσει την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας και οδήγησε τον πρόεδρο Τραμπ να προχωρήσει σε σκληρή προειδοποίηση έναντι του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ μιλώντας για «φωτιά και μανία», με βάσει τις πληροφορίες και της CIA ότι οι πύραυλοι του Κιμ θα μπορούσαν να φτάσουν στο σημείο πλήξουν ακόμη και τις ΗΠΑ.

Η Washington Post, είχε αποκαλύψει την Τρίτη τα νέα δεδομένα για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας με βάση την έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου που ειδικεύεται στην εξέταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των αντιπάλων των ΗΠΑ.

Τότε δεν ήταν σαφές εάν είχαν συνδράμει και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα ορισμένοι παρατηρητές σημείωσαν ότι η DIA έχει ιστορικό υπερβολικής εκτίμησης της ικανότητας των αντιπάλων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την αποκάλυψη αξιωματούχων των ΗΠΑ στο NBC ότι και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της CIA έχουν παρουσιάσει αντίστοιχες εκθέσεις και συμφωνούν στην εκτίμηση για τον πραγματικό κίνδυνο που συνιστά η Πιονγιάνγκ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν έκπληκτοι από την ταχύτητα των βημάτων της Βόρειας Κορέας αφού το θεωρούσαν αναμενόμενο αλλά σε απώτερο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ