Εγινε κι αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Εβαλαν τον αθλητή που «έκοψαν» λόγω γαστρεντερίτιδας να τρέξει μόνος του - iefimerida.gr

Εγινε κι αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Εβαλαν τον αθλητή που «έκοψαν» λόγω γαστρεντερίτιδας να τρέξει μόνος του

Μόνο άρρωστος δεν φάνηκε ο Μακουάλα (Φωτογραφία: AP/ David J. Phillip)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισαάκ Μακουάλα τερμάτισε την κούρσα του στα 200 μ., έπεσε κάτω και έκανε πους απς. Ισως να ήθελε να δείξει και με αυτόν τον τρόπο σε εκείνους που τον «έκοψαν» λόγω γαστρεντερίτιδας πόσο λάθος έκαναν, καθώς μόνο σημάδια αδυναμίας δεν φανέρωσε.

Το σίριαλ με τον αθλητή από την Μποτσουάνα συνεχίστηκε και την Τετάρτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στο Λονδίνο. Η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF), δεν του είχε επιτρέψει να πάρει μέρος στον προκριματικό των 200 μ. τη Δευτέρα και στον τελικό των 400 μ. την Τρίτη. Η IAAF επικαλέστηκε λόγους υγείας, καθώς ο Μακουάλα ήταν ανάμεσα στους αθλητές που αρρώστησαν μετά το ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί αποστολές χωρών στη διοργάνωση. Μόνο που ο αθλητής επέμενε ότι ήταν σε θέση να αγωνιστεί και στις δύο περιπτώσεις. Δεν τον άφησαν όμως, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο των 400 μ., κάτι που θεωρητικά θα κατάφερνε.

Τελικά, η IAAF του επέτρεψε να τρέξει μία μοναχική κούρσα- τεστ στα 200 μ., το απόγευμα της Τετάρτης, για να διεκδικήσει την είσοδό του στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Υπό βροχή και χωρίς αντίπαλο, ο Μακουάλα τερμάτισε σε 20.20, επίδοση πολύ καλύτερη από το 20.53 που χρειαζόταν για να μπει στον ημιτελικό. Αμέσως μετά, έπεσε στο έδαφος και έκανε πους απς.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή τη φορά με... παρέα. Στον ημιτελικό των 200 μ., ο Μακουάλα τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του σε 20.14 και πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος.

Επιχειρώντας να «μπαλώσει» την άνευ προηγούμενου κατάσταση που δημιούργησε η IAAF, εξήγησε ότι ο αθλητής ήταν σε θέση να αγωνιστεί την Τετάρτη, καθώς η καραντίνα για εκείνον εξέπνευσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ