Πλοίο ισπανικής ΜΚΟ που διασώζει πρόσφυγες δέχθηκε επίθεση από τη λιβυκή ακτοφυλακή [βίντεο] - iefimerida.gr

Πλοίο ισπανικής ΜΚΟ που διασώζει πρόσφυγες δέχθηκε επίθεση από τη λιβυκή ακτοφυλακή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικές στιγμές ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Ένα πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, που διασώζει πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, λέει ότι δέχθηκε επίθεση από σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής.

Η ισπανική ΜΚΟ ανήρτησε μάλιστα στο λογαριασμό της στο Twitter ένα βίντεο-ντοκουμέντο του θερμού επεισοδίου, στο οποίο ακούγονται τα προειδοποιητικά πυρά από το σκάφος της ακτοφυλακής και τα σχόλια των πανικόβλητων μελών του πληρώματος του ισπανικού πλοίου.

Video of Libyan coast guard firing warning shots at Proactiva @openarms_fund. The same CG that Europe is training and supplying gear to. pic.twitter.com/wvmcYfyCmi

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Proactiva Open Arms το πλοίο βρισκόταν κοντά, αλλά όχι εντός της ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων της Λιβύης, ανοικτά της πόλης Ζουάρα. Ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής το πλησίασε και έριξε προειδοποιητικές βολές, απειλώντας ότι την επόμενη φορά θα ανοίξει πυρ χωρίς προειδοποίηση αν το πλοίο εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης -κάτι όμως που σύμφωνα με την ΜΚΟ επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας σε περίπτωση ανάγκης-.

Πλοίο ισπανικής ΜΚΟ που διασώζει πρόσφυγες δέχθηκε επίθεση από τη λιβυκή ακτοφυλακή [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η οργάνωση επιρρίπτει, μάλιστα, μια έμμεση ευθύνη για το περιστατικό και στην Ιταλία, αφού η ιταλική κυβέρνηση χάρισε στη Λιβύη το ταχύπλοο της ακτοφυλακής και εκπαίδευσε το πλήρωμά του.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη Μεσόγειος PROACTIVA OPEN ARMS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ