Ο σκηνοθέτης Τζον Μπέιλι πρόεδρος της Ακαδημίας που απονέμει τα Οσκαρ - iefimerida.gr

Ο σκηνοθέτης Τζον Μπέιλι πρόεδρος της Ακαδημίας που απονέμει τα Οσκαρ

Φωτογραφία: ALLIANCE/DPA/AP IMAGES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζον Μπέιλι θα είναι ο 36ος πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο 74χρονος βετεράνος κινηματογραφιστής, που έχει στενές σχέσεις με την Ακαδημία, συζητούσε εδώ και καιρό την πιθανότητα να αναλάβει την προεδρία της, ωστόσο διατηρούσε χαμηλό προφίλ καθώς φαινόταν η θέση να πηγαίνει προς την 50χρονη ηθοποιό Λόρα Ντερν.

Η εκλογή του θεωρείται μία νίκη για τους 7.000 εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε διάσημους κινηματογραφιστές και ηθοποιούς καθώς πιστεύουν ότι θα βρεθούν έξω από τη μεγάλη διοργάνωση της απονομής των Όσκαρ.

Ο σκηνοθέτης Τζον Μπέιλι πρόεδρος της Ακαδημίας που απονέμει τα Οσκαρ  | iefimerida.gr 0

Ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας θα διαδεχθεί την Σέριλ Μπουν Ισαάκς, η οποία παρέμεινε στη θέση για τέσσερα χρόνια κάνοντας πολλές μεταρρυθμίσεις στην Ακαδημία.

Βασικά σημεία της ατζέντας του Μπέιλι θα είναι το μουσείο του οργανισμού και η μετάδοση των Όσκαρ όταν οι τηλεθεάσεις σημειώνουν συνεχώς πτώση.

Επίσης θα πρέπει να συνεχίσει τις συζητήσεις για αλλαγή της σύνθεσης της Ακαδημίας, καθώς υπάρχει δέσμευση για αύξηση της συμμετοχής των γυναικών και των μειονοτήτων μέχρι το 2020.

Η Ακαδημία των Οσκαρ

Σύμφωνα με τη wikipedia η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ιδρύθηκε στις 11 Μαΐου 1927 στην Καλιφόρνια, και είναι μια επαγγελματική τιμητική οργάνωση που αφιερώνεται στην πρόοδο των τεχνών και των επιστημών των κινηματογραφικών ταινιών.
Η Ακαδημία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ετήσια Βραβεία Όσκαρ.

Η Ακαδημία αποτελείται από πάνω από 6.000 επαγγελματίες ταινιών.
Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των μελών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέλη μπορούν να γίνουν και παραγωγοί ταινιών από όλο τον κόσμο.
Από το 2004 περιλαμβάνει παραγωγούς από 36 χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Μπέιλι Όσκαρ πρόεδρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ