Σε επιφυλακή Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Σε επιφυλακή Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Πεδίο συζήτησης και πολλαπλών ερμηνειών συνιστούν για υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μετά την παρέμβαση Λαλιώτη αλλά και την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη.

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στρατηγικό δίλημμα εδώ και καιρό. Είτε θα συνεχίσει την πορεία της στρατηγικής σύμπλευσης και τελικά απορρόφησης από τη δεξιά, είτε θα ακολουθήσει τα τμήματα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη πολιτική της σκληρής λιτότητας».

Το «όχι» της Γεννηματά στον Τσίπρα
Σημειωτέον, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε απευθύνει προσκλητήριο στην Φώφη Γεννηματά παραμονές του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Για να εισπράξει από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ένα κατηγορηματικό «όχι». Ενώ τις τελευταίες μέρες επαναφέρει το διακύβευμα περί δύο διαφορετικών αντιλήψεων Δεξιάς και Αριστεράς, παρά τη κυβερνητική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κίνηση αυτή δείχνει εξίσου ότι οι κυβερνητικοί δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες προσέγγισης.

Βλέπουν προσπάθεια για «φρένο» σε συνεργασία με τη δεξιά
Υπουργοί της κυβέρνησης με τους οποίους επικοινώνησε το iefimerida θεωρούν ότι η γραμμή Λαλιώτη «είναι μια ισχυρή παρέμβαση ενάντια στις υποψηφιότητες που θέλουν συνεργασία με τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Αφήνοντας έτσι εννοηθεί ότι ο στενός συνεργάτης της κας Γεννηματά, θέλει να την παροτρύνει για μία άλλη στρατηγική από αυτήν που θα υιοθετήσει το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, δια της υποψηφιότητας Καμίνη. Μια υποψηφιότητα που εντός του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «θα της δημιουργήσει πίεση».

Και επιμένουν ότι «το μεγάλο δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ είναι τι θα κάνει». Κορυφαίο στέλεχος δε που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος –και που δεν έχει κρύψει ότι με τις υγιείς δυνάμεις της κεντροαριστεράς είναι πιο κοντά- μιλά στο iefimerida επιμένοντας στο εξής : « το ΠΑΣΟΚ μόνο ως κυβερνητικός εταίρος μπορεί να υπάρξει», άρα θα πρέπει να διαλέξει με προσοχή.

Δύσκολος ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Υπό τις παρούσες συνθήκες ,τέλος, και με το ΠΑΣΟΚ σε μια σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, λίγοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει πράγματι διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο συνεργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ