Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες] - iefimerida.gr

Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες]

Φωτογραφία: SudPresse
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες μετά την αναστάτωση που προκάλεσε οδηγός ΙΧ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση, ο 36χρονος ύποπτος ήταν άοπλος και μάλιστα πιστεύεται ότι ήταν διανοητικά ασταθής.

Οι αρχές, εκτιμώντας τα πρώτα στοιχεία δεν ήθελαν να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο και προτίμησαν να λάβουν όλα τα μέτρα. Απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο.

Πάντως για μιά ακόμη φορά οι Βρυξέλλες έζησαν τον τρόμο. Όλα ξεκίνησαν ο απόγευμα της Τρίτης στο Μόλενμπεκ όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο που θεώρησαν ύποπτο και άρχισαν να το κυνηγούν.

Η περιοχή αποκλείστηκε και δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφάλειας. Το προσωπικό και οι πελάτες στα κοντινά καταστήματα δεν είχαν την άδεια να φύγουν μέχρι να το επιτρέψει η αστυνομία.

Αρκετοί αστυνομικοί πυροβόλησαν στους τροχούς ενός αυτοκινήτου Citroen Picasso, που είχε Γερμανικές πινακίδες, ενώ συνελήφθη άτομο που παραδέχτηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχαν εκρηκτικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόχαν Μπέρκμανς δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Έπιασα τον οδηγό, ο οποίος μου είπε αμέσως ότι υπήρχαν εκρηκτικά στο πλοίο».

Ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε: «Δεδομένων των δηλώσεων του υπόπτου, προτιμήσαμε να μην αναλάβουμε κανέναν κίνδυνο».

36χρονος ο ύποπτος - Γερμανικές οι πινακίδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο ύποπτος είναι 36 ετών και ονομάζεται Jean-Claude Nshuti.

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, εάν οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας του Citroen Picasso δεν είναι ψεύτικες, το αυτοκίνητο προέρχεται από την περιοχή Alzey-Worms της Γερμανίας.

Το Μόλενμπεκ θεωρείτα «φωλιά» τζιχαντιστών καθώς εκεί έμεναν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εληξε ο συναγερμός στις Βρυξέλλες -Ψυχικά ασταθής και χωρίς εκρηκτικά ο ύποπτος [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ