Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ολα τα μάτια στον εκπληκτικό Φαν Νίεκερκ -Στη μάχη και η Μπελιμπασάκη - iefimerida.gr

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ολα τα μάτια στον εκπληκτικό Φαν Νίεκερκ -Στη μάχη και η Μπελιμπασάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 200 μ. και οι μεγάλοι τελικοί ανδρών σε 400 μ. και επί κοντώ ξεχωρίζουν την 5η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετέχει στην πρώτη προκριματική σειρά των 200 μ. και για να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά θα πρέπει να τερματίσει ανάμεσα στις τρεις πρώτες, είτε να πετύχει μία από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις στις συνολικά 7 σειρές που θα γίνουν. Η αποστολή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην κούρσα της έχει γρήγορες αθλήτριες, ανάμεσά τους και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015, Ντάφνι Σίπερς.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, ξεχωρίζει, φυσικά, ο τελικός στα 400 μ. των ανδρών, με τη συμμετοχή του Νοτιοαφρικανού Γουέιντ Φαν Νίεκερκ. Ο γεννημένος στις 15 Ιουλίου 1992 αθλητής είχε εκπλήξει τους πάντες πέρυσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όταν όχι μόνο κέρδισε άνετα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και κατέρριψε ένα «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό του σπουδαίου Αμερικανού Μάικλ Τζόνσον από το 1999. Ο Φαν Νίεκερκ είχε τερματίσει σε χρόνο 43.03, σπάζοντας το 43.18 που είχε κάνει ο «πάπιας» από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης το 1999.

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στο επί κοντώ, με τον Ρενό Λαβιλενί να θέλει να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κόντρα σε αθλητές που φέτος είναι καλύτεροί του. Οπως, για παράδειγμα, ο Πολωνός Λίσεκ και ο Αμερικανός Κέντρικς, που έχουν περάσει φέτος τα 6,00 μ., την ίδια ώρα που ο Γάλλος αργυρός ολυμπιονίκης (είχε χάσει από τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα πέρυσι) έχει καλύτερη επίδοση 5,87 μ.

Το σημερινό πρόγραμμα

21.20 Ακοντισμός (Γ) Τελικός
21.30 200 μ. (Γ) πρ. - Μπελιμπασάκη
21.35 Επί κοντώ (Α) Τελικός
22.35 400 μ. εμπ. (Γ) Ημ.
22.40 Σφαιροβολία (Γ) πρ.
23.10 3.000 μ. στιπλ (Α) Τελικός
23.35 800 μ. (Α) Τελικός
22.40 400 μ. (Α) Τελικός


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ