Ρεάλ Μ. vs Μάντσεστερ Γ. στο γήπεδο «Φίλιππος Β'», για την πρώτη κούπα της χρονιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρεάλ Μ. vs Μάντσεστερ Γ. στο γήπεδο «Φίλιππος Β'», για την πρώτη κούπα της χρονιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της χρονιάς απονέμεται απόψε (21:45, Cosmote TV) στο... ελληνικό γήπεδο «Φίλιππος Β'» των Σκοπίων.

Η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, κοντράρεται με την κάτοχο του Europa League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον τελικό του Super Cup, σε ένα γήπεδο που έχει πάρει το όνομα του Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππου Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τους οποίους εδώ και χρόνια οι Σκοπιανοί επιχειρούν από Έλληνες να τους κάνουν... συμπατριώτες τους.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας τους, άλλωστε, εντάσσεται και η μετονομασία του εν λόγω γηπέδου από «Gradski Stadion» σε «Philip II Arena», ενώ υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει πάρει το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος».

Ρεάλ Μ. vs Μάντσεστερ Γ. στο γήπεδο «Φίλιππος Β'», για την πρώτη κούπα της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ρεάλ Μ. vs Μάντσεστερ Γ. στο γήπεδο «Φίλιππος Β'», για την πρώτη κούπα της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο γήπεδο αυτό έχουν ακόμα την έδρα τους δύο ομάδες της χώρας, η Bαρντάρ Σκοπίων και η Ραμποτνίσκι, ενώ έχει χωρητικότητα 33.000 θέσεων και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε το 2013.

Στα καθαρά αγωνιστικά, o κόουτς της «βασίλισσας» Ζινεντίν Ζιντάν υπολογίζει κανονικά τον σταρ της ομάδας Κριστιάνο Ρονάλντο, που μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός δίπλα στους Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά.

Ρεάλ Μ. vs Μάντσεστερ Γ. στο γήπεδο «Φίλιππος Β'», για την πρώτη κούπα της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όσο για τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων» Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει περάσει -ως γνωστόν- από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Τζόουνς και Μπαϊγί, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Λουκ Σο και Μάρκος Ρόχο. Ο νεοαποτηθείς Μάτιτς είναι ακόμα πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί -τουλάχιστον ως βασικός.

Επειδή και στη γειτονική χώρα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να πραγματοποιηθούν δύο διαλείμματα για νερό, ένα σε κάθε ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 σε φιλικό προετοιμασίας τον Ιούλιο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Μικρά-μικρά

  • Η πιο πρόσφατη επίσημη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν τη σεζόν 2012-13, για τη φάση των «16» του Champions League. Τότε, η Ρεάλ είχε αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ, με ισοπαλία 1-1 στη Μαδρίτη αλλά νίκη με σκορ 2-1 στο Μάντσεστερ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.
  • Σε επίπεδο Super Cup, η «βασίλισσα» αναδείχθηκε νικήτρια το 2002, το 2014 και το 2016, ενώ ήταν φιναλίστ το 1998 και το 2000. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν νικήσει το τρόπαιο το μακρινό 1991, ενώ ήταν φιναλίστ το 1999 και το 2008.
  • Αν η Ρεάλ κερδίσει απόψε, θα γίνει η δεύτερη ομάδα που κατακτά δύο συνεχείς χρονιές το Super Cup. Το είχε κάνει πρώτη Μίλαν, το 1989 και το 1990.
  • Η Γιουνάιτεντ έχασε το τρόπαιο και τις δύο φορές που προηγουμένως είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η μοναδική της κούπα ήρθε το 1991, όταν είχε σηκώσει το τρόπαιο της «δεύτερης» κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
  • Πολυνίκες του θεσμού είναι η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα, που έχουν από 5 κατακτήσεις.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ super cup Ρεάλ Μάντσεστερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ