Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κω -Στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά του νησιού - iefimerida.gr

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κω -Στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά του νησιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός μεγέθους 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κω.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με 10 χιλιόμετρα βάθος, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά του νησιου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Από την πλευρά του το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως σεισμική σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κω -Στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά του νησιού | iefimerida.gr 0

Aπό τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση δεν προκλήθηκαν ζημιές στο νησί. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους του νησιού καθώς και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Κως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ