Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ - iefimerida.gr

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία τα κυρίαρχα ΜΜΕ για διασπορά «ψευδών ειδήσεων», αλλά για την ειλικρίνεια των δικών του δηλώσεων είναι που αμφιβάλλει περισσότερο ένα μεγάλο ποσοστό της αμερικανικής κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του CNN.

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους (73%) αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία τις περισσότερες ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (30%) δεν πιστεύει «απολύτως τίποτε» απ’ αυτά που λέγονται από το κέντρο εξουσίας του Προέδρου. Μόλις 24% πιστεύουν τον Τραμπ. Ακόμη και μεταξύ των οπαδών των Ρεπουμπλικανών μόνον ένας στους δύο εμπιστεύεται την ακρίβεια των ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου.

Καταστροφικά ποσοστά για τον Τραμπ

Αλλά και τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι καταστροφικά για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο. Μετά από 200 μέρες του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία έξι στους δέκα Αμερικανούς τον θεωρούν ανειλικρινή και αναξιόπιστο.

Σχεδόν επτά μήνες από την ορκωμοσία του μόλις το 38% δηλώνει ικανοποιημένο από τη δουλειά του, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ. Πτωτική τάση καταγράφεται ακόμη και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών: 59% δηλώνουν σήμερα ευχαριστημένοι από τα πεπραγμένα του Τραμπ από 73% τον περασμένο Φεβρουάριο και 69% τον Μάρτιο. Το 62% λέει ότι δεν θεωρεί τον Πρόεδρο κατάλληλο για το ύπατο αξίωμα εξαιτίας των λόγων και των έργων του.

Μόνον ένας Αμερικανός Πρόεδρος πριν από τον Τραμπ είχε να επιδείξει σ’ αυτό το χρονικό σημείο της θητείας του ποσοστά αποδοχής χαμηλότερα του 50%: ο Μπιλ Κλίντον. Το 1993 η δημοτικότητά του είχε πέσει στο 44% -αλλά σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε να επανεκλεγεί.

Τραμπ: «Η εκλογική μου βάση είναι ισχυρότερη παρά ποτέ»

Ο Τραμπ, πάντως, επιμένει ότι η εκλογική του βάση είναι «ισχυρότερη παρά ποτέ» κι εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των «ψεύτικων δημοσκοπήσεων», που διαπιστώνουν διαρροές στις τάξεις των οπαδών του, αντικρούοντας έτσι τη σύμβουλό του Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία παραδέχθηκε ότι η υποστήριξη από τους «ψηφοφόρους του Τραμπ» «έχει πέσει κάπως και πρέπει να ανέβει».

Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε: «Η βάση του Τραμπ είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη παρά ποτέ παρά τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις των Fake News. Δείτε τις συγκεντρώσεις στην Πενσιλβάνια, την Άιοβα, το Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια.

Γεγονός είναι ότι παρά την ψεύτικη ιστορία της συμπαιγνίας με τη Ρωσία, η άνοδος ρεκόρ των χρηματιστηρίων, η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, η στρατιωτική ισχύς, οι θέσεις εργασίας, η επιλογή [προσώπων] για το Ανώτατο Δικαστήριο, ο ενθουσιασμός για την οικονομία, η αποδόμηση της γραφειοκρατείας και τόσα άλλα έχουν φέρει ακόμη πιο κοντά τη βάση του Τραμπ....»

The Trump base is far bigger & stronger than ever before (despite some phony Fake News polling). Look at rallies in Penn, Iowa, Ohio.......

Εκτός από τη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό του CNN και μια άλλη δημοσκόπηση, εκείνη του Quinnipiac University έδειξε ότι τα ποσοστά αποδοχής του Προέδρου έπεσαν σε νέο χαμηλό -33% από 40% στις 29 Ιουνίου-.

Ο Τραμπ γιόρτασε την 200ή ημέρα του στο ύπατο αξίωμα παίζοντας γκολφ στο κλαμπ του στο Νιου Τζέρσεϊ, με τον Λευκό Οίκο να λέει ότι ο πρόεδρος κάνει «διακοπές εργασίας».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ